Dnevniku HRT-a raste gledanost, “Crno bijeli svijet” gubi bitku sa serijama Nove TV

Autor: Poslovni.hr/Hina , 10. ožujak 2015. u 15:00
Foto: Duško Jaramaz / Pixsell

U prvom tjednu ožujka 2014. središnji je Dnevnik imao prosječnu gledanost od 8,9 posto ili 372.165 gledatelja.

Dnevnik HRT-a u subotu 7. ožujka bio je najgledanija informativna emisija u hrvatskom eteru s 15,5 posto gledanosti ili 634.000 gledatelja, najnoviji su podaci javne radiotelevizije.

Kako ističu na HRT-u, nakon prvog tjedna emitiranja u terminu u 19 sati, s dva voditelja i duljim trajanjem, središnja informativna emisija ostvarila je porast gledanosti, a naročito usporedi li se s istim razdobljem prošle godine.

U prvom tjednu ožujka 2014. središnji je Dnevnik imao prosječnu gledanost od 8,9 posto ili 372.165 gledatelja, da bi dnevnik nove koncepcije prošlog tjedna u prosjeku pratilo 501.997 gledatelja ili 12,3 posto opće populacije.

Prema HRT-ovim podacima novi dnevnik prvog tjedna emitiranja u novome terminu ostvario je rast gledanosti u usporedbi s istim razdobljem prošle godine, kao jedina središnja televizijska informativna emisija s nacionalnom koncesijom koja u promatranom razdoblju bilježi rast, a ne pad gledanosti.

S druge strane, dramska serija "Crno bijeli svijet" istaknuta kao glavni adut proljetne međusheme HTV-a, sudeći prema podacima, u prvom tjednu nije ostvarila gledanost koju redovito postižu dramske serije konkurentskih televizija s nacionalnim koncesijama.

Unatoč velikim medijskim najavama, prvu epizodu "Crno bijelog svijeta" gledalo je 655.575 gledatelja odnosno imala je 16 posto gledanosti, da bi gledanost druge epizode pala na 12,9 posto ili 527.290 gledatelja. Nakon pada gledanosti u drugoj epizodi, prema podacima HRT-a, "Crno bijeli svijet" bilježi rast gledanosti tako da je treću i četvrtu epizodu gledalo 13,2 odnosno 14,2 posto opće populacije.

Usporedbe radi, prema istraživanju gledanosti u veljači među top deset najgledanijih emisija čak su tri dramske serije konkurentske Nove TV imale veću gledanost od "Crno bijelog svijeta". Tako je jedna epizoda serije "Kud puklo da puklo" imala 20,95 posto gledanosti, "Lud, zbunjen, normalan" 17,22 posto, a turska 'sapunica' "Crna ruža" 17,18 posto.

Komentirajte prvi

New Report

Close