Britanski dnevni tisak prodaje se 7,5 posto lošije nego lani, Times jedini izuzetak

Autor: Saša Paparella , 10. prosinac 2014. u 15:07
Najviše je pala prodaja nedjeljnih izdanja novina- Daily Star Sunday prodaje se 13,6 posto lošije nego u studenome prošle godine

Najviše je pala prodaja nedjeljnih izdanja novina- Daily Star Sunday prodaje se 13,6 posto lošije nego u studenome prošle godine.

Jedanaest britanskih nacionalnih dnevnika u studenom se u prosjeku prodavalo u sedam milijuna primjeraka, što je za 7,5 posto manje nego u studenome 2013.,  kad je prosjek bio 7,6 milijuna, javlja Guardian pozivajući se na podatke organizacije za medijska mjerenja ABC.

Trendu prkosi samo Times, čija se prodaja u proteklih godinu dana stabilizirala. Međutim, nedjeljno izdanje Sunday Times prodavalo se za četiri posto slabije u odnosu na isto razdoblje prošle godine.Isti nakladnik, News UK,  izdaje i najprodavanije britanske novine, Sun, koji bilježi povijesno najnižu prodaju i u studenome su otklizali za još dva posto. Brojke tog nakladnika još uvijek izgledaju dobro u usporedbi s konkurentima. Daily Telegraph, Independent, Guardian, Daily Express i Financial Times pali su za 10 posto. Daily Mail je smanjio prodaju za pet posto, a Daily Mirror više od osam posto. Najviše je pala prodaja nedjeljnih izdanja- tu je pad neumoljiv. Prodaja Daily Star Sundaya smanjena je za čak 13,6 posto.

Observer je pao za 10,6 posto, Sunday People za 10,9 posto, Sun on Sunday za 9,6 posto, a prodaja Sunday Telegrapha smanjena je za 9,8 posto u odnosu na lani. Za osam posto je pala prodaja middle market novina kao što su Mail on Sunday i Sunday Express. "No, ništa od toga nije bilo neočekivano.  Kako sada stvari stoje i tako će biti i za nekoliko godina. U jednom se trenutku činilo da je to kraj tiskanih medija. Zasad, nakladnici su se spasili prihodima od oglasa", zaključuje Guardian. 

Komentirajte prvi

New Report

Close