Adria Media Group otkupila potraživanja WAZ-a

Autor: Poslovni dnevnik , 08. listopad 2015. u 22:00
Kome će pripasti poznati list Politika?

Njemački izdavač Waz, koji je napustio srpsko medijsko tržište, imao je potraživanje od nekoliko Politikinih kompanija.

Adria Media Group (AMG), kompanija koja izdaje srpski list Kurir, prioćila je da je otkupila prava i potraživanja njemačkog koncerna WAZ.

Riječ je o potraživanjima koja je njemački izdavač imao u tvrtkama Politika novine i magazini, Politika tiskara, Politika a. d., Dnevnik Vojvodina pres i NID Novosti. Predsednik AMG-a Aleksandar Rodić najavio je da će u "sljedećem razdoblju ući u proces realizacije ovih prava i potraživanja". Rodić navodi i da će u slučaju da AMG ostvari pravo vlasništva u nekom od navedenih tvrtki, tražiti suglasnost Komisije za zaštitu konkurencije (KZK), prenosi list Politika.

Politika NM s bivšim njemačkim suvlasnicima vodi sudski spor pred sudom u Essenu upravo zbog tih spornih potraživanja. WAZ je prodao svoj udio u Politici NM 2012. godine kompaniji East Media Group iz Moskve, za koju je kasnije utvrđeno da je tvrtka kćer kompanije Farmakom srpskog poduzetnika Miroslava Bogićevića. Prvi dio ugovorene cijene od 4 mil. eura odmah je plaćen, a ostatak od 700.000 eura trebao je biti plaćen krajem 2014., ali se ne zna je li se to dogodilo jer je Bogićević bio u pritvoru.

Komentirajte prvi

New Report

Close