Zagreb će uskoro dobiti svoj prvi Poduzetnički centar

Autor: Agencija VLM , 23. veljača 2015. u 10:17
Zamjenica gradonačelnika Sandra Švaljek, Foto: Grgur Žućko / Pixsell

Nakon potpisanog sporazuma, Sandra Švaljek je obišla Centar za gospodarenje otpadom, Razvojnu agenciju i Obrtnički centar.

Zagreb će uskoro otvoriti prvi Poduzetnički centar u kojemu će se pružati besplatna stručna podrška poduzetnicima u raznim segmentima poslovanja, i to u cilju da se u konačnici razvije u one stop shop i za inozemne investitore, kako bi im se olakšao ulazak na hrvatsko tržište.

Najavila je to zamjenica gradonačelnika Sandra Švaljek u prostorima Hrvatskog gospodarskog saveza u Mainzu, gdje je potpisala sporazum o suradnji između obrtničkih komora dvaju gradova, koji su prijateljstvom povezani punih 47 godina.

– U stvaranju preduvjeta za poduzetničko djelovanje Grad Zagreb bilježi kontinuirani napredak. Trećina svih poduzetnika u Hrvatskoj registrirana je upravo u glavnom gradu, a oni zapošljavaju oko 40 posto ukupno zaposlenih i ostvaruju više od polovice ukupnih prihoda Hrvatske – istaknula je Švaljek te dodala da s područja Zagreba i Zagrebačke županije dolazi čak 46 posto od ukupnog broja prijava za zaštitu intelektualnog vlasništva, što je dokaz značaja Zagreba kao znanstveno-tehnološkog središta.

S gradonačelnikom Mainza Michaelom Eblingom obišla je Centar za gospodarenje otpadom, Razvojnu agenciju i Obrtnički centar u izgradnji, što će u kontekstu pripreme takvog centra u Zagrebu biti uskoro tema uže suradnje.

Komentirajte prvi

New Report

Close