Potrebna je dobra ideja i malo hrabrosti, za ostalo brine mreža od 9.000 poduzetnika

Autor: Poslovni.hr/HRT , 06. travanj 2015. u 09:08
Foto: Thinkstock

‘Social Impact Award’ najveće je europsko natjecanje u društvenom poduzetništvu u Hrvatskoj.

'Social Impact Award' najveće je europsko natjecanje u društvenom poduzetništvu na području Hrvatske. Svoje ideje mogu prijaviti svi studenti zainteresirani za poduzetništvo koje donosi dobrobit zajednici. Iako akteri ove priče za ovu nagradu ne mogu aplicirati jer još nisu studenti – mnogi bi se stariji koji se poduzetništvom već odavno bave, na njih mogli ugledati.

Nekada su se zajedno igrali u parku, a danas su igru preselili na vlastitu društvenu mrežu. Uskrsne blagdane stoga ova trojica srednjoškolaca provode razvijajući svoj prvi poslovni pothvat. Društvenom mrežom '40 000 kilometara' Grigor, Viktor i Mak odlučili su povezati turiste i lokalno stanovništvo. Jer za razliku od profesionalnih vodiča, lokano stanovništvo može ponuditi autentično iskustvo mjesta.

Poduzetnički inkubator Impact Hub postao je njihov novi dom. Ovdje su najmlađi, što je trenutačno mana – jer samo studenti mogu osvojiti nagradu 'Social Impact Award' vrijednu dvije i pol tisuće eura. To je natjecanje koje postoji već 6 godina u Europi, a dvije godine već postoji u Hrvatskoj. Njegova misija je promicanje društvenog poduzetništva među studentskom populacijom. U tome im pomažu i trojica ambicioznih srednjoškolaca.

Prijave su moguće do 22. travnja. Potrebna je samo dobra ideja i malo hrabrosti, a za sve ostalo brine se međunarodna mreža koja okuplja 9 000 mladih poduzetnika.

Komentirajte prvi

New Report

Close