Pripremljeno 500 porcija istarskih fuža s umakom od kozica, dagnji, hobotnice, lignji, sipe i škampi

Autor: Ana Maria Filipović Grčić , 03. srpanj 2016. u 08:04
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Labinskom izdanju Festivala poduzetništva, obrta i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava (OPG) održanom u subotu pridružila se i tvrtka Majstor kuhar iza koje stoji cijenjeni hrvatski gastro – chef, Branko Ognjenović.

Ovog puta nepca okupljenih razveselile su Ognjenovićeve mlade snage na čelu s Dariom Lidom koji se na poziv organizatora Večernjeg lista, 24sata i Poslovnog dnevnika rado odazvao jer smatra da su manifestacije poput ove idealna prilika da se promovira hrvatska gastronomska ponuda, nadaleko poznata po svojoj raznolikosti.

Pripremali su se istarski fuži s umakom od kozica, dagnji, hobotnice, lignji, sipe i škampi, i to u 500 porcija. Recept je vrlo jednostavan: osnova dobrog jela su luk i češnjak koji se preprže na ulju. Kada dobiju zlatnu boju, dodaju im se plodovi mora te se nakon kratkog kuhanja sve zalije bijelim vinom i rajčicom. Pred kraj kuhanja na red dolazi peršin, a okus je upotpunila  domaća istarska tjestenina.

„Naš je cilj razveseliti ljude dobrim okusima, a Festival poduzetništva, obrta i OPG-ova nam to omogućava. Labin se pokazao jednim od ljepših gradova u kojima smo imali priliku kuhati, a večerašnje je izdanje jedno od pozitivnijih iskustava u kojima smo imali prilike sudjelovati“, komentirao je Lide.

 

 

Komentirajte prvi

New Report

Close