Ognjenović i kulinarski studio ‘Majstor kuhanja’ u Zaprešiću pripremili vrhunsku kotlovinu

Autor: Ana Maria Filipović Grčić , 01. svibanj 2017. u 11:05
Foto: Zarko Basic/PIXSELL

Ovakva druženja izvrsna su prilika da se okupljene podsjeti i na bogatstvo okusa i mirisa koje hrvatska kuhinja nudi, kao i prilika za susret s najkvalitetnijim namirnicama, složili su se svi koji su imali prilike kušati jelo za čiju je pripremu bilo potrebno dvadesetak kilograma mesa i povrća.

Branko Ognjenović i kulinarski studio Majstor kuhar u Zaprešiću su u sklopu sajma poduzetništva, obrta i OPG-a Moja poduzetna Hrvatska pripremili nekoliko stotina porcija kotlovine. Vrijedne ruke zaprešićkih učenika ugostiteljske škole pomogle su u kuhanju, ali i da se sve još jednom podijeli u rekordnom roku. Paralelno s time održavala se i radionica zdrave prehrane namijenjena djeci u sklopu koje su najmlađi mogli naučiti kako pripremiti zdrav obrok. Osim što se djecu na ovaj način podučava samostalnosti u pripremi jednostavnijih obroka ujedno im se usađuju i dobre navike novih načina spravljanja jela te iskorištavanja namirnica kako bi iz njih dobili ono najbolje u što kraćem vremenu, kaže Ognjenović.

Renomirani kuhar, kulinarski akademik i poznato lice televizijskih ekrana dijelom festivalske priče Moja poduzetna Hrvatska u organizaciji Styria medijske kuće postao je iz nekoliko razloga. Uz veliku ljubav prema hrvatskoj gastronomiji, Ognjenović se trudi u prvi plan plasirati domaće proizvode, ali i u sve procese uključiti nove generacije i buduće zvijezde gastro scene s kojima rado podijeli i pokoji savjet. „Veseli me rad s djecom i mladima. Njihove reakcije su neprocjenjive, a od početka svoje profesionalne karijere trudim se da svaki stol dobije prirodne namirnice hrvatskog sela. Trudimo se što većem broju ljudi prenijeti ljubav i iskustvo prema hrani, upoznati ih s okusima, starim tradicijama te raznim gastrokulturama“, dodao je Ognjenović.

Ovakva druženja izvrsna su prilika da se okupljene podsjeti i na bogatstvo okusa i mirisa koje hrvatska kuhinja nudi, kao i prilika za susret s najkvalitetnijim namirnicama, složili su se svi koji su imali prilike kušati jelo za čiju je pripremu bilo potrebno dvadesetak kilograma mesa i povrća. 

Komentirajte prvi

New Report

Close