Dario Lide za okupljene goste pripremio nekoliko stotina ribljeg brudeta

Autor: Ana Maria Filipović Grčić , 30. travanj 2017. u 11:10
Foto: Borna Filic/PIXSELL Arhivska fotografija

Vjerujemo da imamo kvalitetne namirnice i da su okus i miris nešto što se uvijek pamti.

U sklopu festivala poduzetništva, obrta i OPG-a Dario Lide iz Majstora kuhara pripremio je nekoliko stotina porcija ribljeg brudeta.

Pripremu dvadeset i pet kilograma oslića, kozica i liganja Lideu olakšali su kuhari poznatog odmarališta za mlade i hostela Karlovac iz Selaca. Tim Branka Ognjenovića okupljen oko inicijative Majstor kuhar promiče autohtonu hrvatsku kuhinju, a u svaki svoj projekt uključuju i mlade buduće ugostitelje.

U svakom od gradova gdje se festival poduzetništva, obrta i OPG-a održava uz majstore kuhare sudjeluju i članovi humanitarne udruge Renato – kuhari bez granica koju je osnovao Branko Ognjenović. Marijana Zanze, tajnica udruge i Julijeta Milić, članica udruge, pomogle su da se u Crikvenici ove subote sve porcije podijele u rekordnih pola sata. „Dijelom festivala poduzetništva postali smo prošle godine jer podržavamo inicijativu da se u prvi plan stave proizvodi naših ljudi.

Vjerujemo da imamo kvalitetne namirnice i da su okus i miris nešto što se uvijek pamti. Od polja do stola naša je misao vodilja, a posebno se trudimo popularizirati pomalo zaboravljena tradicionalna jela. Svaki gost iz svake destinacije odlazi pamteći sve što je vidio, ali i ono što je kušao“, komentirao je Dario Lide. 

Komentirajte prvi

New Report

Close