Dario Lide i Majstori kuhari pripremili tradicionalni ručak međimurskog kraja

Autor: Ana Maria Filipović Grčić , 05. svibanj 2017. u 14:20
Foto: Vjeran Žganec Rogulja / Pixsell

Također, u sklopu kulinarskog showa održana je i radionica namijenjena djeci gdje su Majstori kuhari pokazali kako se od domaćih namirnica može pripremiti ukusan obrok.

U sklopu festivala poduzetništva, obrta i OPG-a Moja poduzetna Hrvatska koji je u petak održan u Murskom Središću Dario Lide i tim Majstora kuhara su za posjetitelje pripremili tradicionalni ručak međimurskog kraja – kobasice pečenice sa zeljem i pire krumpirom. Renomirani hrvatski kuhari s dugogodišnjim iskustvom okupljeni oko osnivača Branka Ognjenovića rade na sustavnoj promociji okusa i mirisa hrane hrvatskih proizvođača, pa je za njih nastavak suradnje na Festivalu poduzetništva, obrta i OPG-a i drugu godinu bio logičan, poručili su u Murskom Središću. Kažu da im putovanje s jednog kraja Hrvatske na drugi ne predstavlja nikakav problem, naročito ako je cilj promocija hrvatske gastronomije. U koji god grad da dođu mogu računati na pomoć lokalnih ugostitelja, kao što je bio slučaj s murskim pansionom i restoranom Ilonka, naglasili su i dodali da je to najbolji primjer da hrana zaista povezuje ljude.

"Styrijinu projektu Moja poduzetna Hrvatska priključili smo se jer dijelimo iste vrijednosti. Ovo je izvrsna prilika da naglasimo raznolikost i bogatstva hrvatske kuhinje. Svaka regija ima svoju priču, a još uvijek smo destinacija poznata po zdravim i prirodnim namirnicama. Međimurski krumpir i varaždinsko zelje bogato C vitaminom od kojih smo danas radili ručak samo su neki od gastronomskih aduta na koje svima koji ovdje navrate treba skrenuti pažnju. Važno je i da hrvatski proizvođači imaju gdje plasirati svoje proizvode. Trudimo se pri tome osvježiti i sjećanja na neka možda pomalo zaboravljena jela na kojima su odrastali naši stari" komentirao je Dario Lide.

Također, u sklopu kulinarskog showa održana je i radionica namijenjena djeci gdje su Majstori kuhari pokazali kako se od domaćih namirnica može pripremiti ukusan obrok, a time razviti i zdrave navike od malih nogu. 

Komentirajte prvi

New Report

Close