Opća Opasnost oduševila publiku gotovo trosatnom svirkom u Zelini

Autor: Darko Bičak , 16. travanj 2016. u 08:41
Foto: Zarko Basic/PIXSELL

Iako današnji tinejdžeri nisu ni rođeni dok je ovaj bend bio na vrhu popularnosti, to sinoć nije smetalo više od tisuću mladih da malo zavire u rock povijest te njihovim roditeljima da se prisjete nekih bivših, bilo dobrih ili loših, vremena.

Festival poduzetništva, obrta i OPG-ova u Sv. Ivanu Zelini u petak je uveličan i koncertom jednog od najdugovječnijih hrvatskih rock bandova Opća opasnost.

Dečki iz Županje su Prigorce i druge goste gotovo trosatnog koncerta podsjetili na svoje najveće hitove poput “Opća Opasnost”, “Jednom kad noć”, “Nebeski znak”  i “Treba mi nešto jače od sna”.

Iako današnji tinejdžeri nisu ni rođeni dok je ovaj bend bio na vrhu popularnosti, to sinoć nije smetalo više od tisuću mladih da malo zavire u rock povijest te njihovim roditeljima da se prisjete nekih bivših, bilo dobrih ili loših, vremena. "Pola tone rocka iz Županje", kako članovi ovog benda sami sebe vole nazivati, obećali su Zelinčanima da će kadrovi ovog koncerta, prvog u nizu njih na Festivalu poduzetništva, biti uvršetni i u njihov novi spot za pjesmu Gubim tlo pod nogama, a koji bi se trebao početi snimati već u ponedjeljak.

Opća opasnost je osnovana 1992. godine, a 1993. snimila je i objavila svoj prvi studijski materijal koji je naslovljen jednostavno "Opća Opasnost“. Naredne godine konačno objavljuju svoj prvi službeni album, "Treba mi nešto jače od sna“. Njihovi hitovi se brzo probijaju na visoka mjesta tadašnjih top ljestvica. Organizatori velikog  spektakla grupe Whittesnake  u Hrvatskoj 2008. godine baš njima upućuju pozivnicu da nastupe kao support bend ovim rock legendama, a to dečke dodatno motivira za novi početak i da pokušaju ponovo tamo gdje su stali 2001., tako da  u travnju 2009. u aktualnoj postavi, bend ulazi u studio i snima svoj novi singl "Uzalud sunce sja“. Publiku opet osvajaju velikim hitom “Pobjego sam” iz 2011., a posljednja diskografska ostvarenja su albumi “Rocker… to sam ja” iz 2014. i kompilacija “Opća opasnost – the ultimate collection” iz 2105. Ove godine aktualan je singl “Gubim tlo pod nogama”.

 

Komentirajte prvi

New Report

Close