FOTO: “Begini” i “Tragovi” uveličali proslavu Praznika rada

Autor: Ana Maria Filipović Grčić , 02. svibanj 2017. u 08:34
Foto: Damir Špehar / Pixsell

Osim po dobroj energiji Begini su poznati i po suradnji s Ivanom Zakom koji s njima osim prijateljstva dijeli i brojne uspomene s nastupa, kao i suradnju na glazbi, tekstovima i aranžmanima.

Koprivnica je svojim građanima i gostima u sklopu proslave međunarodnog praznika rada u ponedjeljak omogućila raznolik program čije su večernje sate uveličali nastupi lokalnog benda Tragovi i tamburaša Begina. Omiljeni i mladi koprivnički bend Tragovi nedavno su sa Denisom Dumančićem snimili i duet 'Sve na ljubav miriše', a Begini su na sceni prisutni više od 14 godina. Stihove njihovih pjesama Kad si birala, Ples života, Prezime i brojnih drugih te su večeri omogućili zabavu za sve generacije. Bilo da je riječ o velikim događanjima kao što su proslave organizirane na otvorenom ili različitim manjim zabavnim formatima glazbena podloga bez njihovih pjesama gotovo je nezamisliva. Spotovi na Youtube kanalima imaju po dva milijuna pregleda, a nastupi Begina po velikim koncertnim dvoranama sve su češći.

Već se po njihovom prvom albumu 'Za sve moje bivše' moglo prosuditi da će prihvaćenost kod publike ići samo uzlaznom putanjom. Osim po dobroj energiji Begini su poznati i po suradnji s Ivanom Zakom koji s njima osim prijateljstva dijeli i brojne uspomene s nastupa, kao i suradnju na glazbi, tekstovima i aranžmanima. Kao iskusni glazbenik, Zak je dao i pokoji profesionalni savjet što je uz popularne plesne i zabavne note omogućilo da Begini nerijetko nastupaju i po drugim državama poput Slovenije, Austrije, Njemačke i Švicarske. Kombinacija modernog pop zvuka, energičnih nastupa, zaraznih melodija i tamburica pokazala se punim pogotkom. Osim toga, poznati su i po tome što frontmen Begina Mario Budišćak u svojim medijskim nastpima uvijek u prvom planu ističe kvalitetu međusobnih odnosa u bendu.

Na radio postajama diljem Hrvatske, na listama najemitiranijih domaćih singlova, redovito se vrte njihove pjesme, a nastupi u sklopu festivala poduzetništva, obrta i OPG-a Moja poduzetna Hrvatska kakav je bio i sinoćnji održan u Koprivnici dolaze kao nagrada najvrjednijoj publici. 

Komentirajte prvi

New Report

Close