Zagorje-Tehnobeton traži predstečajnu nagodbu

Autor: Poslovni.hr/Hina , 02. lipanj 2014. u 15:53
Ilustracija / Thinkstock

Tvrtka Zagorje-Tehnobeton predala je Fini prijedlog za otvaranjem postupka predstečajne nagodbe, a ukupne su obveze te tvrtke krajem svibnja iznosile 492,7 milijuna kuna.

Tvrtka Zagorje-Tehnobeton predala je Financijskoj agenciji (Fina) prijedlog za otvaranjem postupka predstečajne nagodbe, a ukupne su obveze te tvrtke krajem svibnja iznosile 492,7 milijuna kuna.

Predstečajna nagodba uvjet je za nastavak poslovanja Zagorje-Tehnobetona, navodi se u današnjem priopćenju te tvrtke.

Zagorje-Tehnobeton je prijedlog za otvaranje postupka predstečajne nagodbe predalo 30. svibnja, a po podacima iz prijedloga, ukupne su obveze te tvrtke, koja ima 785 zaposlenih, krajem svibnja iznosile 492,7 milijuna kuna.

Kako se ističe u priopćenju tvrtke, zbog opće situacije u gospodarstvu koja je u najvećoj mjeri zahvatila građevinski sektor te koja je direktno utjecala na poslovanje Zagorje-Tehnobetona zadnjih godina, bilo je nužno donijeti odluku za riješene problema nelikvidnosti, a s tendencijom opstanka i budućeg razvoja tvrtke.

Pokretanje predstečajnog postupka optimalno je rješenje za financijsko i operativno restrukturiranje Zagorje-Tehnobetona kako bi se stabilizirali poslovni procesi i vratila konkurentnost na nivo značajnog regionalnog poslovnog subjekta u graditeljskom sektoru, naglašavaju iz Zagorje-Tehnobetona.

U tvrtki se nadaju da su jasna vizija nove Uprave i dosadašnji projekti završeni tijekom proteklih godina garancija oporavka i nastavka poslovanja u budućnosti.

Zagorje-Tehnobeton će kroz postupak predstečajne nagodbe obaviti financijsko i operativno restrukturiranje na način intenziviranja poslovanja u proizvodnji prefabriciranih AB elemenata, gradnji objekata visokgradnje uz zadržavanje proizvodnje elektroprograma, betonske galanterije i betona, kao i jačanje politike ljudskih resursa koja je osnovni uvjet za postizanje kvalitete i poslovne izvrsnosti, navodi se u priopćenju.

Uprava tvrtke naglašava važnost podrške od strane svih poslovnih partnera, privatnih i državnih institucija te vjeruje da će postići zajedničke dogovore i pozitivno rješenje nastale situacije.

Fina je na svojim internet stranicama, uz prijedlog za otvaranje postupka predstečajne nagodbe Zagorje-Tehnobetona, objavila i zaključak kojim je Nagodbeno vijeće Fine tu tvrtku pozvalo da u roku od 35 dana, odnosno zaključno sa 7. srpnja dostavi nedostajuću dokumentaciju – izvješće o financijskom stanju i poslovanju tvrtke, plan financijskog i operativnog restrukturiranja, izvješće ovlaštenog revizora, popis imovine i prava dužnika koji su upisani u odgovarajuće upisnike, izjavu da sklapanje predstečajne nagodbe neće utjecati na tražbine radnika, opis pregovora s vjerovnicima i obavijesti dostavljene vjerovnicima.

Komentirajte prvi

New Report

Close