Zadovoljni su našim radnicima i planiraju nova zapošljavanja

Autor: Poslovni.hr , 19. lipanj 2013. u 11:37
Dino Stanin/PIXSELL

MTC grupa je Aluflexpack grupu preuzela u studenom 2012., a iz kompanije tvrde kako su u šest mjeseci poslovanja na hrvatskom tržištu stekli pozitivne dojmove.

Nakon preuzimanja vodećeg hrvatskog proizvođača savitljive ambalaže, Aluflexpack grupe, švicarska industrijska grupacija Montana Tech Components (MTC grupa) imenovala je novi upravljački tim koji se sastoji od predsjednika Upravnog odbora Igora Arbanasa (CEO), operativnog direktora Ive Pastuovića (COO) i financijskog direktora Johannesa Steurera (CFO), priopćeno je iz MTC-a.

MTC grupa je Aluflexpack grupu preuzela u studenom 2012. godine, a iz kompanije tvrde kako su u šest mjeseci poslovanja na hrvatskom tržištu stekli pozitivne dojmove te pokrenuli uspješan dalji poslovan razvoj.

Poslovni razvoj Aluflexpack grupe se zasad odvija prema planu, ističe se u priopćenju. Izradi sveobuhvatnog petogodišnjeg plana se pristupilo konzervativno, no s ciljem znatnog povećanja prometa Grupe u ključnim segmentima ljudske prehrane, prehrane kućnih ljubimaca, slastica i mliječne industrije.

Tijekom sljedećih nekoliko godina planiraju se značajna ulaganja u visini od preko 30 milijuna eura s ciljem unaprjeđenja konkurentnosti, produktivnosti i kapaciteta hrvatskih proizvodnih pogona, a sve u skladu s planovima o „zdravom rastu“. U MTC-u su "izuzetno zadovoljni" stručnošću i angažmanom hrvatskih zaposlenika te planiraju nastaviti s razvojem postojećih potencijala kroz uvođenje fokusiranih mjera za razvoj ljudskih resursa, a planiraju i zapošljavati nove iskusne i kvalificirane djelatnike, kažu iz kompanije. Provest će i nekoliko organizacijskih promjena koje će naglasiti usredotočenost tvrtke na kupce i osigurati im optimalnu uslugu, ističe se dalje u priopćenju.

MTC i Aluflexpack grupa vjeruju da će pozitivne posljedice ulaska Hrvatske u Europsku uniju (kao što su pravna sigurnost, smanjenje ograničenja u trgovinskoj razmjeni s EU, smanjenje administracije potrebne za prolazak kroz carinu i tako dalje) uvelike nadmašiti one negativne (kao što je uvođenje carina na nekim istočnim tržištima).

"Aluflexpack grupa zajedno sa svojim glavnim lokalnim dobavljačima TLM-om i Aluminijem Mostar tvori snažno integriranu i učinkovitu aluminijsku grupaciju koja svojim klijentima nudi vrhunsku uslugu. Ove tvrtke imaju različite vlasnike, ali se snažno oslanjaju jedna na drugu i zajedno rade na osiguravanju održivog razvoja kako za čitavu grupaciju, tako i za svaku pojedinačnu pravnu osobu. Sve su ove tvrtke zahvaljujući svojoj veličini i proizvodnom programu tvrtke od nacionalnog interesa koje uživaju potporu vladinih tijela", navodi se u priopćenju.

MTC ističe kako je od prvog dana imao potporu predstavnika vlasti na regionalnoj i na nacionalnoj razini. "U dosadašnjem radu smo ostvarili iznimno dobru suradnju s vlastima. Predstavnici regionalnih i nacionalnih tijela vlasti u Hrvatskoj dočekali su nas raširenih ruku. Kao investitori doista imamo vrlo dobra iskustva i željeli bismo i druge ohrabriti da ulože u Hrvatsku. Vrlo smo zadovoljni svojim ulaganjem i možemo sa zadovoljstvom ustanoviti da je Hrvatska ne samo vrlo ugodna zemlja za odmor, već također i zemlja s vrlo konkurentnim poslovnim okruženjem, što u prvom redu može zahvaliti svojim vlastima i svojim sposobnim, marljivim i motiviranim građanima", rekao je Michael Tojner, glavni izvršni direktor i većinski vlasnik MTC-a.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Bilo bi zanimljivo vidjeti kako su uposlenici te firme zadovoljni sa novom upravom,pretpostavka je da je situacija za njih idilićna…

New Report

Close