Zaba predstavila prvu internetsku bankarsku poslovnicu u Hrvatskoj

Autor: Poslovni.hr/Hina , 09. travanj 2014. u 13:50
Press foto

Zaba je svim korisnicima usluge internet bankarstva “e-zaba” ovoga tjedna stavila na raspolaganje uslugu korištenja internetske poslovnice „e-poslovnica“.

Zagrebačka banka (Zaba) svim korisnicima usluge internet bankarstva "e-zaba" ovoga je tjedna stavila na raspolaganje uslugu korištenja internetske poslovnice „e-poslovnica“, u nastojanju da im omogući brže i jednostavnije korištenje bankarskih usluga.

Klijenti Zagrebačke banke, korisnici internet bankarstva, tako više ne moraju dolaziti u klasičnu poslovnicu da bi dobili informacije primjerice o uvjetima za kredit, ulaganjima, načinima korištenja određenih usluga ili da bi obavili pojedine transakcije. Sve to mogu odsad obaviti bez čekanja u redu, iz svog doma u bilo koje vrijeme putem interneta, rečeno je danas na predstavljanju "e-poslovnice".

Putem nove usluge korisnicima internetskog bankarstva za komunikaciju s bankarom stavljeno je na raspolaganje korištenje video ili audio linka, chata, e-maila ili telefona.

Tijekom razgovora s bankarom postoji i mogućnost slanja dokumenata klijentima i arhiviranje razgovora i kontakata, a u slučaju potrebe za odlaskom u fizičku poslovnicu, primjerice radi potpisivanja ugovora, može se dogovoriti mjesto i vrijeme sastanka.

Takozvani e-bankari dostupni su 24 sata 7 dana u tjednu, tako da klijenti nisu vezani za radno vrijeme i mjesto klasičnih poslovnica, istaknuto je na predstavljanju.

„S obzirom na stalan rast korisnika internata i internetskog bankarstva u Hrvatskoj, ali i nov način života, promjene navika u komunikaciji i traženju usluga te razvoj novih tehnologije, e-poslovnica je početak nove ere bankarstva“, kazala je članica Uprave Zagrebačke banke Daniela Roguljić Novak.

Prema najnovijim podacima, iz siječnja 2014., u Hrvatskoj se internetom koristi 64 posto stanovništva, što je malo lošije od prosjeka zapadne Europe (78 posto), ali i bolje od prosjeka srednje i istočne Europe, gdje se internetom služi 54 posto stanovništva.

Internet bankarstvom, pak, u Hrvatskoj se koristi 19,8 posto stanovništva, dok je taj prosjek u srednjoj i istočnoj Europi 40 posto, što ukazuje na postojanje i dalje velikog potencijala na tom području, istaknula je Roguljić Novak.

Komentirajte prvi

New Report

Close