VIPnet i PBZ prve tvrtke sa certifikatom za obiteljski osviještenu politiku

Autor: Poslovni.hr/Hina , 06. ožujak 2014. u 14:22
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Tvrtke VIPnet i Privredna banka Zagreb (PBZ) primile su danas certifikat MAMFORCE COMPANY za izvrsnost u omogućavanju ravnoteže posla i obitelji uz jednake mogućnosti razvoja karijere.

Tvrtke VIPnet i Privredna banka Zagreb (PBZ) primile su danas certifikat MAMFORCE COMPANY za izvrsnost u omogućavanju ravnoteže posla i obitelji uz jednake mogućnosti razvoja karijere.

To su prve kompanije u Hrvatskoj koje su, provodeći projekt obiteljski osvještene politike, omogućile svojim zaposlenicima ravnotežu između poslovnog i obiteljskog života, rečeno je na prigodnoj svečanosti u povodu Međunarodnog dana žena – 8. ožujka, u prostorijama Hrvatske udruge poslodavaca.

Pri dodjeli certifikata istaknuta je važnost javnog prepoznavanja tvrtki koje svojim zaposlenicima omogućuju razvoj karijere bez obzira na različitosti i rodno podijeljene uloge (majka, otac) poticanjem ravnoteže posla i obitelji.

Proces cetifikacije provodi se kroz posebne mjere kojima se ispituju radni uvjeti zaposlenih, s posebnim naglaskom na prilagodbu radnih uvjeta roditeljima s malom djecom (radno mjesto, radno vrijeme, dodatni servisi, podrška organizacije i kolega), mogućnost postupnog vraćanja s rodiljnog li roditeljskog dopusta (skraćeno i fleksibilno radno vrijeme, rad od kuće…), kao i mogućnost daljnjeg usavršavanja, napredovanja i jednake zastupljenosti na najvišim upravljačkim pozicijama bez obzira na spol.

Time se uspostavlja posebna briga za zaposlenike i odgovorno poslovanje uravnoteženjem života i posla, rekla je predstavljajući MAMFORCE projekt njegova pokretačica i voditeljica Dijana Kobas Dešković, predsjednica Insitituta za istraživanje i edukaciju Zaposlena mama.

U Vipnetu i PBZ-u velika pozornost polaže se na edukaciju zaposlenih i ravnopravnost spolova, što ilustrira podatak o udjelu žena u menadžmentu – u Vipnet-u 40 posto, a u PBZ-u 50 posto, rečeno je na svečanosti.

Komentirajte prvi

New Report

Close