Varaždinski VIS najavio ponudu za preuzimanje Čateksa

Autor: Poslovni.hr/Hina , 04. ožujak 2014. u 09:55
Foto: V. Žganec Rogulja/PIXSELL

Varaždinska tvrtka VIS PROI, nakon kupnje 33,7 posto dionica Čateksa na javnoj dražbi, najavila je danas da će objaviti ponudu za preuzimanje preostalih dionica tekstilne industrije iz Čakovca.

Varaždinska tvrtka VIS PROI, nakon kupnje 33,7 posto dionica Čateksa na javnoj dražbi, najavila je danas da će objaviti ponudu za preuzimanje preostalih dionica tekstilne industrije iz Čakovca.

U obavijesti o nastanku obveze objavljivanja ponude za preuzimanje dionica Čateksa, iz VIS-a navode da su 28. veljače na javnoj dražbi pred javnim bilježnikom odabrani kao najbolji ponuditelj za kupnju 82.973 redovnih dionica Čateksa, koje čine 33,7 posto temeljnog kapitala te tvrtke.

Varaždinska će tvrtka dionice Čateksa steći temeljem Ugovora o kupoprodaji dionica sklopljenog temeljem odabira na dražbi, pod uvjetom ispunjenja uvjeta navedenih u ugovoru, navodi se u obavijesti.

Dodaje se da dionice Čateksa posjeduju i varaždinske tvrtke Forol d.o.o i VIS PT TEXTILE d.o.o., koje su vlasnički povezane s VIS PROI-om. U vlasništvu tvrtke Forol trenutno je 1.866 dionica koje čine 0,75 posto temeljnog kapitala Čateksa, dok VIS PT TEXTILE ima još 404 ili 0,16 posto dionica.

Nakon realizacije kupoprodajnog ugovora VIS PROI će zajedno sa svojim povezanim tvrtkama imati 85.243 dionice, koje predstavljaju 34,62 posto temeljnog kapitala Čateksa.

Zakon o preuzimanju dioničkih društava propisuje da se ponuda za preuzimanje dionica mora objaviti nakon što se prijeđe prag od 25 posto dionica, a iz VIS PROI-a ističu da će "u rokovima i kao što propisuje Zakon" objaviti ponudu za sve preostale dionice Čateksa.

Prošlog je mjeseca interes za preuzimanje Čateksa iskazala i češka tvrtka SAFF, no prošlog je tjedna Čateks izvijestio kako ta ponuda nema odobrenje Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (Hanfa) u skladu s odredbama Zakona o preuzimanju dioničkih društava

Komentirajte prvi

New Report

Close