Uteg za poslovanje i dalje visok PDV

Autor: Poslovni.hr , 13. kolovoz 2015. u 13:31
Boris Žgomba, vlasnik Unilinea, Foto: Žarko Bašić / Pixsell

Uniline je u prvom polugodištu ostvario 105 milijuna kuna prihoda, što je 31 posto više u odnosu na lani, objavila je ta turistička kompanija.

Uniline je u prvom polugodištu ostvario 105 milijuna kuna prihoda, što je 31 posto više u odnosu na lani, objavila je ta turistička kompanija. U Unilineu objašnjavaju da je rast prihoda ostvaren uvođenjem novih poslova i projekata te sadržaja za predsezonu i postsezonu, kao što su festival i kamp rukometa, karate kamp za mlade i druga sportska događanja.

Prihodi iz djelatnosti turizma stabilni su i u blagom porastu u odnosu na prošlogodišnje, a završena je i prva faza ulaganja u otvaranje azijskog tržišta, s kojeg se bilježi značajan rast prometa, kažu u Unilineu te navode kako velike uspjehe bilježi i tim koji vodi tržište Europe te rent-a-car segment.

U tvrtki, međutim, ističu da veliku neplaniranu i neočekivanu financijsku obvezu i dalje zadaje politika oporezivanja prihoda PDV-om po stopi od 25 posto na sve usluge, koja agencije dovodi u nekonkurentan položaj. “Bez većih korektivnih zahvata u poslovanju to izravno utječe na profitabilnost, no racionalizacijom poslovanja u prvom polugodištu 2015. godine postignuto je povećanje dobiti za dva milijuna kuna.” 

Komentirajte prvi

New Report

Close