U Zagrebu najveći europski HR centar

Autor: Poslovni.hr , 02. srpanj 2015. u 14:02
Arhivska fotografija: Žarko Bašić / Pixsell

Zagrebački ured pružat će podršku za oko 11.000 radnika u Hrvatskoj, Italiji, Njemačkoj, Mađarskoj, Švicarskoj, Austriji…

Nakon financijskog i informatičkog centra vlasnik Plive, izraelska Teva odlučila je u Zagreb smjestiti i centar upravljanja ljudskim resursima. Od tri takva u Europi, zagrebački će biti najveći i pružati podršku za oko 11.000 zaposlenika u Hrvatskoj, Njemačkoj, Italiji, Mađarskoj, Švicarskoj, Austriji, Grčkoj, zemljama JI Europe te Bugarskoj.

– Postoji puno razloga zašto su kompanije uspješne, ali ključni su ljudi, njihova kvaliteta i motivacija. Nažalost, vidimo da mnoge kompanije prebacuju aktivnosti u druge zemlje i zato nam je drago da nam je Teva ukazala povjerenje – tvrdi predsjednik uprave Plive Mihael Furjan dodavši da će zagrebački HR ured do kraja 2016. zaposliti još 30-ak radnika. Otvaranje HR centra u Plivi su iskoristili i za najavu da će u Zagrebu biti otvoren i centar za nabavu u kojem će broj zaposlenih biti još i veći.

– Prilikom odabira lokacije vodili smo računa o nizu kriterija. Zagreb je odabran radi duge tradicije izvrsnosti i efikasnosti u upravljanju ljudskim potencijalima, lokalnog tržišta rada i ljudi s pravim vještinama ističe viši potpredsjednik za HR Teve u Europi Niels Walch.

S par klikova miša iz Zagreba ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak simbolično je pustio u pogon u taj centar unaprijedivši jednog zaposlenika u Njemačkoj i davši mu povišicu. Vrdoljak je pohvalio Plivine zaposlenike što su uvjerili menadžment da su bolji od drugih u okruženju te poručio da je farmaceutska industrija jedna od četiri strateške u Hrvatskoj. Plivu je istaknuo kao pozitivan primjer da se u Hrvatsku isplati ulagati rekavši da se i drugi lakše odlučuju na ulaganja kada vide da tu posluje jaka kompanija poput Teve.

Komentirajte prvi

New Report

Close