U lipnju i srpnju za petinu bolji rezultati nego lani

Autor: Poslovni.hr , 09. kolovoz 2019. u 11:11
Foto: Press

Ovogodišnju sezonu dio objekata dočekao je obnovljen i osvježen.

Hoteli i kampovi crikveničkog Jadrana d.d. i makarskog Cluba Adriatic u lipnju i srpnju ove godine bilježe za više od petine bolje poslovne rezultate nego u istom razdoblju lani, unatoč smanjenom broju turista i ostvarenih noćenja.

U prva dva ovogodišnja mjeseca glavne turističke sezone na Jadranu, prema podacima Hrvatske turističke zajednice, manje je turista nego lanjske godine u to doba, posebno na području Primorsko-goranske županije. Unatoč manjem broju dolazaka turista i ostvarenim noćenjima u hotelima i kampovima na crikveničkoj rivijeri te objektima makarskog Cluba Adriatic koji posluju u sustavu Jadrana d.d. u lipnju i srpnju ove godine zabilježeni su osjetno bolji poslovni rezultati nego u istom razdoblju prošle godine. U lipnju je ostvareno 21 posto, a u srpnju 23 posto više prihoda uz osjetno povećanje profitabilnosti.

„Sve je to rezultat promjena koje su učinjene u pripremama za ovogodišnju glavnu turističku sezonu u našoj grupaciji. U većini naših hotelskih objekata i kampovima uložili smo značajna sredstva u poboljšanje uvjeta smještaja i komfora za naše goste te podizanje razine usluga i pratećih sadržaja. Također smo organizaciju rada podesili u cilju povećanja efikasnosti svih naših zaposlenika“, – izjavio je predsjednik Uprave Jadrana d.d., Goran Fabris, i ističe da se dobar trend uspješnog poslovanja nastavlja i u kolovozu.

Hotelsko poduzeće Jadran d.d. iz Crikvenice krenulo je u novi poslovni uzlet kad su dva obvezna mirovinska fonda PBZ Croatia osiguranje d.d. i Erste plavi d.d. lanjske godine preuzeli od države većinski paket dionica, povjerili upravljanje novom menadžmentu, te odlučili u razvoj kompanije uložiti oko 450 milijuna kuna. Jadran d.d. trenutno upravlja s deset hotela različitih kategorija i tri kampa na području Crikvenice i Makarske. Dodaju li se tome i paviljoni i depandanse nekih od hotela, gostima se nudi više od 1.600 smještajnih jedinica, a u kampovima je na raspolaganju više od 1.100 parcela.

Ovogodišnju sezonu dio objekata dočekao je obnovljen i osvježen, poput luksuznog hotela Katarina u Selcu kojem je obnovljeno južno pročelje, a wellness centar upotpunjen novoizgrađenim unutarnjim bazenom. Novost su i preuređeni vanjski bazeni hotela Katarina čija ukupna kvadratura prelazi 1.000 m2, što ih čini jednim od najvećih na ovom dijelu rivijere i otvoreni su i za vanjske goste.

Sve smještajne jedinice hotela Omorika zajedno s novim depandansama te kompleks paviljona Ad Turres, dobili su ovoga proljeća potpuno novi izgled. U obnovu i uređenje objekata uloženo je do sada oko 130 milijuna kuna, a prema riječima predsjednika Uprava Jadrana d.d. Gorana Fabrisa, s jeseni, po završetku glavne turističke sezone, nastavit će se sa započetim investicijama u objektima.

Komentirajte prvi

New Report

Close