U CEMEX-u potpisan novi dvogodišnji Kolektivni ugovor

Autor: Poslovni.hr , 01. ožujak 2013. u 14:18
Trpimir Renić (Robert Anić/PIXSELL)

Zaposlenicima CEMEX-a novi će ugovor jamčiti kontinuitet radnih prava i uvjeta u sljedeće dvije godine.

Nezavisni sindikat Dalmacijacementa i CEMEX Hrvatska dogovorili su i potpisali novi Kolektivni ugovor. Zaposlenicima CEMEX-a novi će ugovor jamčiti kontinuitet radnih prava i uvjeta u sljedeće dvije godine, priopćeno je iz tvrtke.

S obzirom na teške tržišne uvjete te trenutnu situaciju u kojoj se tvrtka nalazi, novim Kolektivnim ugovorom dogovoreno je da se bruto masa plaća tijekom 2013. neće povećavati te da neće biti isplate božićnica ni regresa, dok će te mogućnosti u 2014. godini biti nanovo razmatrane i ovisiti o rezultatima poslovanja. Materijalna prava poput jubilarnih nagrada, dara djeci, dopunskog zdravstvenog osiguranja, božićnih bonova te naknada za novorođenu djecu, kao i naknade za prijevoz do radnog mjesta ostaju sastavni dio Kolektivnog ugovora, ističe se u priopćenju.

„Situacija za tvrtku je teška, tržište je prepolovljeno, no mi smo okrenuti budućnosti u kojoj ćemo trebati naše ljude za ostvarivanje boljih poslovnih rezultata, stoga zaposlenicima nastojimo omogućiti da se osjećaju što je moguće više zaštićeni na svojim radnim mjestima. Zadovoljni smo što smo i u ovim teškim okolnostima postigli razumni dogovor s našim socijalnim partnerom, jer upravo to nas svrstava u rijetke odgovorne poslodavce“, rekao je tom prigodom Trpimir Renić, predsjednik Uprave CEMEX Hrvatske.

Predsjednik Nezavisnog sindikata Dalmacijacementa Mladen Radić istaknuo je: "Svjesni smo da je situacija danas takva da se svi moramo odreći dijela beneficija, kako bi omogućili zadržavanje radnih mjesta i redovitu isplatu plaća. Postizanje dogovora s Upravom uz razgovor, razumijevanje i međusobno uvažavanje za vrijeme pregovaranja, imaju još veću vrijednost danas kad je socijalni dijalog u zemlji usporen, a prava radnika ugrožena.“
 

Komentirajte prvi

New Report

Close