Švicarski MTC planira uvrstiti dionice zadarskog Aluflexpacka u kotaciju Frankfurtske burze?

Autor: Poslovni.hr/H , 30. studeni 2018. u 15:54
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Švicarski Montana Tech Components (MTC) namjerava u prvom tromjesečju 2019. uvrstiti dionice hrvatskog proizvođača ambalaže Aluflexpacka u kotaciju Frankfurtske burze, kazali su neimenovani izvori za Reuters dok u zadarskoj kompaniji tu informaciju opovrgavaju.

Montana Tech Components namjerava prodati Aluflexpackove dionice u vrijednosti većoj od 100 milijuna eura, što bi hrvatskoj kompaniji moglo donijeti tržišnu vrijednost od oko 300 milijuna eura, citira Reuters u četvrtak jednog od izvora.

U švicarskoj tvrtki austrijskog ulagača Michaela Tojnera nisu željeli komentirati tu informaciju.

U Aluflexpacku su na upit Hine za komentarom u petak odgovorili da "ne možemo potvrditi tu informaciju – ona nije točna".

"Točno je da se Aluflexpack grupa već godinama kontinuirano razvija i očekuje nastavak uspješnog razvoja i u budućnosti", stoji u odgovoru na Hinin upit.

Aluflexpac "trenutno provjerava različite mogućnosti financiranja svojih poslovnih i razvojnih planova usmjerenih osiguranju daljeg razvoja grupe i pružanju još boljih usluga svojim kupcima", dodaje se u odgovoru.

Reuters pak u izvješću podsjeća da je švicarski MTC prošle godine uspješno u kotaciju Frankfurtske burze uvrstio dionice proizvođača baterija Varta čija je cijena u međuvremenu porasla 50 posto.

Montana Tech Components kupio je zajedno sa skupinom ulagača Aluflexpack u studenom 2012. godine od austrijske Hypo Alpe Adria Banke.

Aluflex je s tržišnim udjelom od oko 70 posto najveća grupacija na području proizvodnje aluminijske ambalaže u Hrvatskoj i treća po veličini na europskom tržištu. Aluflex grupu čine Aluflex Novi sa sjedištem u Zadru, Omial Novi iz Omiša i TOF iz Drniša. Pogone imaju i u poljskom Poznanu i Tychyju.

Proizvode ambalažu za hranu, cigarete i lijekove od aluminijske folije, papira i savitljivih filmova a prema podacima na internetskoj stranici klijenti su im inozemne kompanije poput Nestlea, Ferrero Rochera, Coca Cole, Sanofija, Lactalisa i Dr. Oetkera, te hrvatskih Kraša, Francka, Leda, Podravke, Vindije i Tvornice duhana Rovinj.

Nakon što ga je preuzela švicarska tvrtka, Aluflexpack je kupio nekoliko konkurenata, poput Eliopacka sa sjedištem u Francuskoj, napominje Reuters.

Komentirajte prvi

New Report

Close