• Financijsko izvješće

  Prvi rast prihoda Coca Cole u devet tromjesečja

  Coca-Cola je u srijedu izvijestila da je u prvom tromjesečju ove godine ostvarila prvi rast prihoda u devet tromjesečja, ponajviše zahvaljujući 6-postotnom rastu u Sjevernoj Americi, svom najvećem tržištu.

 • Strane kompanije

  Yahoo ne uspijeva preokrenuti trendove, prihodi i dobit pali

  Tehnološki div Yahoo ostvario je u prvom tromjesečju pad prihoda i dobiti jer blagi rast prihoda od oglašavanja nije uspio nadoknaditi povećane troškove za isplate partnerima i internetskim stranicama koje preusmjeravaju čitatelje na Yahoo.

  PAD DOBITI

  Prihodi IBM-a pali 12. kvartal zaredom, za 12 posto

  International Business Machines (IBM) ostvario je u prvom tromjesečju pad prihoda za 12 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje, što je već 12. kvartal zaredom kako prihodi tog tehnološkog diva padaju.

  Strane kompanije

  BH Airlines blokiran zbog duga od 7,5 milijuna eura

  Financijsko poslovanje jedinog bosanskohercegovačkog zračnog prijevoznika "BH Airlinesa" od ponedjeljka je blokirano zbog neplaćanja rata za najam zrakoplova kojima održava svoje linije, potvrdila je financijska tvrtka Heta s kojom je sklopljen ugovor o najmu.

  ŠESTI KVARTAL ZAREDOM

  Gubitak Mattela povećan, prodaja Barbike potonula 14 posto

  Prihodi američkog proizvođača igračaka Mattela pali su i u prvom tromjesečju ove godine, već šesti kvartal zaredom, dok je gubitak tvrtke povećan jer njihov glavni proizvod, lutkica Barbie, i dalje gubi na privlačnosti.

  OŠTAR PAD PRIHODA

  Schlumberger zbog pada cijena nafte otpušta 11.000 radnika

  Schlumberger, najveća svjetska uslužna naftna kompanija, izvijestila je o oštrom padu prihoda i dobiti u proteklom tromjesečju i najavila ukidanje daljnjih 11.000 radnih mjesta, pripremajući se za duže razdoblje slabije aktivnosti i pritiska na cijene nafte.

  PRVO TROMJESJEČJE

  Prihodi American Expressa pali, dobit porasla

  American Express, najveća svjetska kartičarska kuća, ostvarila je u prvom tromjesečju rast dobiti za 6,5 posto na godišnjoj razini, no zbog visokog tečaja dolara i gubitka ekskluzivnog ugovora s trgovačkim lancem Costco, prihodi kompanije pali su više nego što su analitičari očekivali.

 • Prikaži još vijesti iz ove rubrike +