Što je važno za uspješan biznis, otkriva mlada poduzetnica iz Rogoznice

Autor: Promo , 20. prosinac 2018. u 11:38
Foto: Getty Images

U Exclusiveu, kamo se odlazi po “odmor za dušu i tijelo”, uz vlasnicu rade još dvije kozmetičarke.

U srpnju ove godine Kristina Gaćina Mustafić proslavila je četvrtu godinu postojanja svojeg kozmetičkog salona Exclusive. “Bio je to logičan slijed nakon završene srednje kozmetičke škole”, govori nam Kristina, u čiji salon danas dolaze iz svih dijelova Šibensko-kninske županije.

“U ponudi imamo različite masaže, tretmane za njegu lica, nekoliko vrsta depilacije te usluge pedikure i manikure”, kaže vlasnica. Među najpopularnijim od njih izdvaja se tretman maderoterapije, masaža drvenim valjcima, narodski prozvanim “oklagije”. Jedna od njezinih zaposlenica, Kristina Peran, ove se godine i certificirala za izvođenje tog tretmana, izvorno zamišljenog kao metoda razbijanja celulita. U međuvremenu se maderoterapija pokazala korisnom i za liječenje nekih drugih zdravstvenih stanja, kao što su bolovi u leđima i nogama ili nakupljanje vode u udovima. “U ovom se poslu nužno stalno usavršavati kako biste ostali konkurentni i privlačni svojim klijentima”, ističe Gaćina Mustafić.

U Exclusiveu, kamo se dolazi po “odmor za dušu i tijelo”, uz vlasnicu rade još dvije kozmetičarke. “U ponudu redovito uvodimo i brojne inovacije kako se novi proizvodi i tretmani i pojavljuju na tržištu. K tome, svaki mjesec u Exclusiveu slažemo i posebne akcijske pakete. Time nagrađujemo povjerenje kupaca, a i njegujemo prijateljski odnos s njima”, pojašnjava Gaćina Mustafić.

Da je do sada radila sve kako treba, potvrđuje i bonitetna ocjena A+ za 2017. godinu. Ta oznaka sugerira da se radi o pouzdanom partneru koji ne pokazuje sklonost rizičnom poslovanju. Za poduzetnicu u srednjim dvadesetim godinama, to nije mala stvar.

Kako bi sačuvala sve što je postigla, svjesna što znači vlastitu poduzetničku ideju postaviti na stabilne noge, a potom je i održavati iznimno uspješno, svoj je biznis nedavno osigurala u Croatia osiguranju. Odlučila se za paket mPoduzetnik, jedini takav na hrvatskom tržištu. Kreiran prema potrebama malih i srednjih poduzetnika, pruža kompletnu zaštitu od svih rizika vezanih uz poslovanje. Dolazi u dvije varijante, pa tako Paket A obuhvaća rizike od požara, oluje, tuče, udara groma, izlijevanja vode iz vodovodnih i kanalizacijskih cijevi, poplave, bujice i visokih voda te drugih mogućih šteta izazvanih različitim nezgodama. Paket B, uz sve iz prvog paketa, osigurava još i od krađa, razbojstava te lomova stakla.

“Mi smo najviše izloženi opasnostima od krađe i provale te izljeva vode. Poslije ugovaranja mPoduzetnika bezbrižno radimo i našu oazu svaki dan nakon završetka smjene napustimo mirno, znajući da je sigurna”, govori Kristina. Takvim promišljanjem Kristina je svoj salon zaštitila od nepredviđenih troškova i s time povezanih posljedica, pokazavši poslovnu zrelost zahvaljujući kojoj bi Exclusive mogao dočekati još puno rođendana.

Svi mali i srednji poduzetnici koji svoje poslovanje žele osigurati poput Kristine Gaćina Mustafić, to mogu učiniti paketom osiguranja mPoduzetnik. Croatia osiguranje u sklopu mPoduzetnika nudi osiguranje imovine, osiguranje od javne odgovornosti, odgovornosti prema djelatnicima, osiguranje od nezgode. Riječ je o jedinom takvom paketu na tržištu, koji dolazi u dvije varijante. Paket A obuhvaća rizike od požara, oluja, tuče, udara groma, izlijevanja vode iz vodovodnih i kanalizacijskih cijevi, poplava, bujica i visokih voda te drugih mogućih šteta izazvanih različitim nezgodama. Paket B, uz sve iz prvog paketa, osigurava od krađa, razbojstava te lomova stakla. 

New Report

Close