Slovenci telekom ne prodaju HT-u

Autor: Poslovni dnevnik , 19. kolovoz 2013. u 14:26
Slovenski ministar za infrastrukturu Samo Omerzel (Foto: Matija Topolovec/PIXSELL)

Slovenski ministar za infrastrukturu Samo Omerzel zanijekao je da je s predstavnicima Hrvatskog telekoma razgovarao o skorašnjoj privatizaciji Telekoma Slovenije.

Slovenski ministar za infrastrukturu Samo Omerzel zanijekao je da je s predstavnicima Hrvatskog telekoma (HT) razgovarao o skorašnjoj privatizaciji Telekoma Slovenije, no potvrdio je da se računa na interes Deutsche Telekoma. Na pitanje jesu li točne vijesti da se nedavno tajno sastao s predstavnicima HT-a čiji je vlasnik Deutsche telekom, Omerzel je za ljubljanski “Dnevnik” od subote izjavio da postupci vezani uz prodaju državnog udjela u slovenskom operateru nisu u njegovoj nadležnosti i da na tu temu s predstavnicima HT-a, koje inače poznaje, nije razgovarao. “No, nije tajna da je Deutsche telekom ponovo jedan od ozbiljnih potencijalnih kupaca”, dodao je Omerzel.

“Dnevnik” podsjeća da je 2008. godine Magyar Telekom koji je u vlasništvu Deutsche telekoma za dionicu Telekoma Slovenije nudio 340 eura, 60 eura manje od dviju najboljih ponuda, islandskog Skiptija i konzorcija Bain Capital & Axos Capital & BT. Postupak prodaje kasnije je bio u cijelosti zaustavljen.

Komentirajte prvi

New Report

Close