Proglašen najbolji poslodavac u Hrvatskoj i Europi

Autor: Poslovni.hr , 26. veljača 2016. u 08:52
Arhivska fotografija: Thinkstock

Naročito je prepoznat program razvoja talenata.

U četvrtak 25. veljače u Amsterdamu, tvrtki METRO Cash & Carry Hrvatska institut Top Employers uručio je certifikat Top Employer za najboljeg poslodavca u Europi i u Hrvatskoj. METRO je zaslužio certifikat jer je ostvario najviše standarde izvrsnosti u uvjetima koje pruža svojim zaposlenicima. U usporedbi sa 717 tvrtki iz cijelog svijeta koje su sudjelovale u istraživanju, rezultati METRO-a nadmašili su 61% certificiranih kandidata.

"Zadovoljstvo mi je i čast u ime METRO-a preuzeti certifikat za Top Employera u Hrvatskoj i Europi. Naša tvrtka je jedinstvena i želim iskoristiti ovu priliku kako bih zahvalila METRO-u što mojim kolegama i meni daje slobodu da odaberemo drukčiji put ka ostvarenju ciljeva. Rezultati istraživanja instituta Top Employers pokazuju kako programi koje smo razvili zaposlenicima omogućuju razvoj i ostvarivanje potencijala. Nastavit ćemo raditi u smjeru koji je METRO-u osigurao mjesto među najboljim poslodavcima u Europi", izjavila je Nela Bučević, direktorica odjela ljudskih resursa i korporativnih komunikacija METRO Cash & Carry.

Certifikat Top Employer temelji se na neovisnom, revizijskom i činjeničnom procesu. Istraživanje se sastoji od pitanja koja pokrivaju gotovo 600 različitih procesa i programa tvrtke i detaljno analiziraju devet tematskih cjelina: strategiju razvoja talenata, upravljanje ljudskim resursima, proces zapošljavanja i uvođenja u posao, učenje i razvijanje, razvoj rukovodstva, upravljanje karijerom, povlastice i kompenzaciju te korporativnu kulturu. U osam tematskih cjelina METRO Cash & Carry Hrvatska ostvario je iznadprosječne rezultate.

Institut Top Employers sa sjedištem u Nizozemskoj od 1991. godine izdaje certifikat tvrtkama  koje ostvaruju najviše standarde u uvjetima za svoje zaposlenike. Certifikat se temelji na analizi objektivnih i mjerljivih parametara koji ukazuju na uvjete koje poslodavac nudi zaposlenicima te na to kako poslodavac osigurava kvalitetne inicijative za profesionalni i osobni razvoj zaposlenika.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Sramota. Otvaram clanak i kontam Konzum. Veliko razocaranje. Sutra ce K-robovi Ante pl. Todorica radi ove vijesti odrzati mirni prosvjed ispred Nizozemskog veleposlanstva.

U Hrvatskoj uglavnom najbolji poslodavci, manageri i ostali diskutabilni ljudi uglavnom dobiju preko nekih veza nagrade, a onda za par godina ti isti “najbolji” završe u zatvoru. Da nije tragično, bilo bi smiješno.
Mislim da u ovoj državi ne postoji poslovna nagrada koju Nadan Vidošević nije dobio. Mislim da bi i za te što biraju tko će pobijediti trebala postojati neka odgovornost.

npr. 2015. si poduzetnik godine, a 2017. si u zatvoru.

Kakva država, takvi i poslodavci.

New Report

Close