Servis Moj-eRačun raste više od 30%, na jesen planira širenje na europsko tržište

Autor: Poslovni.hr , 14. kolovoz 2017. u 13:16
Foto: Thinkstock

Kako se doznaje, krajem prošle godine Moj-eRačun Mreža brojala je oko 35.000 poslovnih subjekata, no ta brojka se povećava na dnevnoj bazi.

Peti kvartal zaredom, najveći domaći informacijski posrednik za razmjenu eRačuna, tvrtka Elektronički računi, bilježi 30-postotni rast prometa.

„Pozitivni trend rasta zapravo bilježimo od samih početaka na tržištu, no ono što je značajno jest da, zahvaljujući Moj-eRačun mreži, proteklih mjeseci značajno raste ne samo broj poslanih i zaprimljenih eRačuna, nego i broj korisnika koji iz radnih procesa u potpunosti eliminiraju papirnate račune“, istaknuo je Marko Emer, direktor Elektroničkih računa.

Kako se doznaje, krajem prošle godine Moj-eRačun Mreža brojala je oko 35.000 poslovnih subjekata, no ta brojka se povećava na dnevnoj bazi.

„Istraživanja koja smo provodili pokazala su da je jedan dio korisnika samo zaprimao eRačune, no i dalje je svojim kupcima slao papirnate račune. Kroz samu obradu elektroničkih računa uvidjeli su koje benefite njima kao kupcima to donosi pa su vrlo brzo i sami prešli na eRačun. U tome zapravo leži tajna brzog usvajanja eRačuna među tvrtkama. Kad vi kao kupac prepoznate njegove benefite, isto želite pružiti i svojim kupcima“, pojašnjava Emer.

Uskoro i na drugim tržištima

Uspješan model poslovanja u Hrvatskoj ta će tvrtka uskoro preseliti i u inozemstvo.

„Od trenutka kad smo u Hrvatskoj postavili temelje za eRačun na način da ga podjednako jednostavno i učinkovito može razmjenjivati tvrtka s jednim ili 100.000 zaposlenih, dobivamo upite iz drugih zemalja, posebice iz Srbije, Mađarske i Rumunjske da i tamo primijenimo svoj model. Održali smo u tim zemljama stotine sastanaka, konzultacija, edukacija u tvrtkama i vjerujemo da ćemo već u rujnu i tamo pokrenuti revoluciju u razmjeni eRačuna za kada planiramo otvaranje svojih inozemnih poslovnica u spomenutim zemljama“, zaključuje direktor Elektroničkih računa.

Podsjetimo, uvođenje eRačuna u B2B sektor jedan je od najvažnijih ciljeva koji je Europska unija postavila za svoje članice u naredne dvije godine procijenivši kako bi eRačun donio uštedu tvrtkama od čak 40 milijardi eura na godišnjoj razini.

Komentirajte prvi

New Report

Close