Rekordna cijena govedine donijela McDonald’su pad prodaje

Autor: Poslovni.hr , 23. travanj 2014. u 15:15
Foto: Reuters

Kompanija je u prvom kvartalu u SAD-u zabilježila pad od 1,7 posto.

Ne samo da u McDonald's dolazi sve manje gostiju i da im konkurencijski lanci brze prehrane pokušavaju preuzeti dio posla, već se sada moraju suočiti s visokom cijene govedine. Naime, McDonald's je utorak objavio kako posluje s nižim dobitkom u posljednjem kvartalu, prenosi NBC News.

McDonald's ima već iza sebe dvije godine nepovoljno poslovanje u restoranima diljem SAD-a, zbog sporog ekonomskog oporavka, veće konkurencije ali i unutarnjih zavrzlama s kojima su zakomplicirali ponudu svojih menija te tako usporili uslugu.

Don Thompson, izvršni direktor McDonald'sa je pod pritiskom jer mora pod hitno poboljšati prodajne rezultate kompanije, koje bi u travnju trebale biti pozitivne. Međutim, s obzirom rekordnu cijenu govedine, povećanih naknada za zaposlenika, prosvjeda od strane zaposlenika koje primaju minimalnu plaću i zaoštrene konkurencijske borbe s lancem brze prehrane Taco Bellom, McDonald'sov rast je stavljen pod upitnik.

Kompanija je u prvom kvartalu u SAD-u zabilježila pad prodaje od 1,7 posto. Navedeni rezultati su lošiji od prvotne projekcije prema kojoj bi pad prodaje trebao iznositi 1,4 posto. Također, već šesti kvartal zaredom su ispod procjena analitičara s Wall Streeta.
 

Komentirajte prvi

New Report

Close