Promjena na čelu Hrvatskog Telekoma: Tomašković podnio ostavku, od travnja novi predsjednik Uprave

Davor Tomašković, Foto: Igor Šoban / Pixsell Davor Tomašković, Foto: Igor Šoban / Pixsell

Predsjednik Nadzornog odbora HT-a Jonathan Richard Talbot zahvalio je tijekom sjednice Tomaškoviću na svemu što je postigao u kompaniji te istaknuo da je on sa svojim timom ostvario iznimne poslovne rezultate.

Na sjednici Nadzornog odbora (NO) Hrvatskog Telekoma održanoj u utorak Davor Tomašković podnio je ostavku i najavio da 1. travnja 2019. odlazi s pozicije predsjednika Uprave kompanije te da nastavlja karijeru izvan DT Grupe, a na njegovo mjesto NO je imenovao Konstantinosa Nempisa iz OTE Grupe, objavljeno je na stranicama Zagrebačke burze. 

Nempisa će dužnost predsjednika Uprave preuzeti 1. travnja 2019. godine, stoji u priopćenju HT-a.

Predsjednik Nadzornog odbora HT-a Jonathan Richard Talbot zahvalio je tijekom sjednice Tomaškoviću na svemu što je postigao u kompaniji te istaknuo da je on sa svojim timom ostvario iznimne poslovne rezultate.

"Pet godina zaredom HT ostvaruje rast prihoda, EBITDA-e i neto dobiti te se nastavlja transformirati ostvarujući EBIDTA maržu od 41,9 posto, čime postaje jedna od najuspješnijih kompanija unutar DT grupe. HT je nastavio ulagati s ciljem stvaranja boljeg korisničkog iskustva, uz više od 7 milijardi kuna investiranih u razvoj infrastrukture tijekom posljednjih 5 godina", istaknuo je Talbot, dodavši da je Tomašković predvodio i mnoge akvizicije kako bi se ojačao položaj kompanije, uključujući uspješno preuzimanje Crnogorskog Telekoma. 

Tomašković, koji je predsjednik Uprave od 2014. godine, naglasio je da je u pet godina završena izazovna transformacija te da je kompanija danas brza i agilna.

"Uz rast svih financijskih pokazatelja učvrstili smo lidersku poziciju u svim segmentima tržišta te konsolidirali ukupno tržište. Napravili smo i regionalni iskorak i pokazali uspješne rezultate u poslovanju van domaćeg tržišta. HT je u posljednjih 5 godina postao i jedan od najvećih investitora u zemlji kao i jedan od najznačajnijih poslodavaca koji svojim radom doprinosi ukupnom razvoju zemlje. Nakon ovog petogodišnjeg ciklusa koji je kompaniji bio potreban da se transformira, HT je spreman za novo razdoblje i savladavanje svih izazova koje ono donosi", izjavio je  Tomašković.

Konstantinos Nempis dolazi iz OTE Grupe, vodećeg pružatelja telekomunikacijskih usluga u Grčkoj, s pozicije izvršnog komercijalnog direktora za segment privatnih korisnika. Više od 20 godina iskustva stekao je u telekomunikacijskoj industriji, vodeći nacionalne i međunarodne komercijalne timove u fiksnim i mobilnim telekomunikacijskim organizacijama, kaže se u priopćenju.

Komentari (8)
 • DonJuan
  DonJuan 15:30 12.12.2018.

  Strucnjak


  Malo sam se nespretno izrazio, naravno da nije isto, vlasnici su 12%, i imaju upravljacka prava, to sam mislio reci, tako da nisu bas neovisni.

  Ja te lijepo molim da prestaneš pisati gluposti. HT je vlasnik 17,41% Optime.

 • Strucnjak
  Strucnjak 12:03 12.12.2018.

  Malo sam se nespretno izrazio, naravno da nije isto, vlasnici su 12%, i imaju upravljacka prava, to sam mislio reci, tako da nisu bas neovisni.

 • verdi
  verdi 11:22 12.12.2018.

  Strucnjak


  @tizian…http://www.poslovni.hr/domace-kompanije/ht-preuzeo-upravljanje-optimom-273925…vlasnik [poslovni.hr] je 12% Optime, ali ima puna upravljačka prava te je Optima dio HT grupe.

  uparvavljanje i vlasništvo nije jedno te isto. po tome je hrvatska u vlasništvu plenkovića.
Pogledaj ostale komentare na temu
Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve