Prodaje se Dina: Oko milijun kvadrata za 400,7 milijuna kuna

Autor: Poslovni.hr , 25. ožujak 2018. u 10:50
Foto: Nel Pavletić / Pixsell

Ova dražba omišaljske Dine bit će najbolji indikator ozbiljnih namjera luksemburške investicijske grupe Gasfin.

Trgovački sud u Rijeci objavio je prodaju Dine u Omišlju, oko milijun četvornih metara propalog petrokemijskog kompleksa, i to po procijenjenoj vrijednosti od 400,7 milijuna kuna. Usmena dražba zakazana je za 25. travnja, u prostorijama suda s početkom u 10 sati.

Nekretnine, odnosno stečajna masa Dine, prodaju se u ovršnom postupku što znači da se na travanjskoj dražbi neće moći prodati ispod dvije trećine vrijednosti, odnosno za manje od 267 milijuna kuna.

Kako piše Novi list, dok se ne smiruju strasti, argumenti i kontraargumenti oko planiranog plutajućeg LNG terminala, ova dražba omišaljske Dine bit će najbolji indikator ozbiljnih namjera luksemburške investicijske grupe Gasfin, koja je otkupom potraživanja bivše Hypo banke prema grupi Dioki stekla status glavnog razlučnog vjerovnika nad cijelim bivšim poslovnim i nekretninskim carstvom Roberta Ježića u Omišlju.

Kao što je poznato, Gasfinovi predstavnici, za koje sada radi i Mladen Antunović, bivši direktor tvrtke LNG Hrvatska, ne kriju da je njihov interes da se uključe u ovaj strateški energetski projekt, odašiljući pritom jasne poruke, pa i uvjete hrvatskoj Vladi kako bi trebala odustati od plutajućeg i krenuti u realizaciju kopnenog LNG terminala. 

Komentirajte prvi

New Report

Close