Private equity partnerstvo između Gazprombanka i Intese ostvaruje investiciju u Packer Service

Autor: Poslovni.hr , 05. lipanj 2013. u 16:47
EPA

Grupa Packer Service je ruska kompanija specijalizirana za hi-tech usluge i rješenja za neke od najvećih naftnih i plinskih kompanija.

MIR Capital, private equity fond koji su osnovali Gazprombank i Intesa Sanpaolo kako bi dali podršku rastu srednje velikih talijanskih i ruskih poduzeća s velikim potencijalom za međunarodnu ekspanziju, izvršio je svoju prvu investiciju stjecanjem nekontrolirajućeg udjela u grupi Packer Service, priopćeno je PBZ-a, koji se nalazi u većinskom vlasništvu Intese.

Grupa Packer Service je ruska kompanija specijalizirana za hi-tech usluge i rješenja za neke od najvećih naftnih i plinskih kompanija. Investicija će se iskoristiti za razvoj grupe Packer Service te posebice za nabavu nove, napredne tehnološke opreme koja će kompaniji omogućiti proširenje svojeg asortimana usluga, stoji u priopćenju. Ova investicija u jednom od strateški najvažnijih sektora ruske ekonomije prvi je rezultat intenzivne suradnje između Gazprombank i Intese Sanpaolo u okviru fonda MIR Capital posljednjih mjeseci, kaže se dalje u priopćenju.

MIR Capital, u zajedničkom vlasništvu Gazprombank i Intese Sanpaolo, a koje su vodeće banke u svojim zemljama, osnovan je prema ugovoru o suradnji koji su potpisale ove dvije financijske institucije u ljeto 2012. godine, a s djelovanjem je započeo u veljači 2013. godine. Ugovor nastoji promicati razvoj industrijskih i komercijalnih odnosa između Italije i Rusije, u korist kompanija koje dobro posluju i imaju sjedište u tim zemljama.

Fond će moći investirati do 300 milijuna eura, a bit će usmjeren na srednje velika privatna poduzeća koja djeluju na ruskom i talijanskom tržištu te imaju značajan potencijal za rast.

Komentirajte prvi

New Report

Close