PRIRODNO JE IN! – Knauf Insulation mineralna vuna ECOSE®

Autor: Poslovni.hr , 19. listopad 2016. u 08:00
Foto: Press

Ovo revolucionarno otkriće je omogućilo Knauf Insulation-u da zamijeni tradicionalno vezivo u svojim proizvodima s prirodnim i održivim vezivom.

Prije 9 godina je Knauf Insulation tržištu ponudio najveću inovaciju u proizvodnji izolacija – revolucionarnu ECOSE® tehnologiju! Kompletan asortiman staklene mineralne vune proizvodi se po toj prirodnoj tehnologiji. Od nedavno, ECOSE® tehnologija koristi se i u proizvodnji kamene mineralne vune što Knauf Insulation izdvaja kao jedinog ponuđača održivih izolacijskih materijala koji tržištu može ponuditi prirodnu izolaciju koja se koristi u gradnji ili obnovi kuća i zgrada.

Što je ECOSE® tehnologija?

ECOSE® tehnologija je inovativna tehnologija veziva bez fenola i formaldehida, bazirana na brzo obnovljivim materijama umjesto na kemikalijama na bazi nafte. Za proizvodnju mineralne vune s ECOSE® tehnologijom potrebno je manje energije nego za proizvodnju s tradicionalnim vezivom.

Ovo revolucionarno otkriće je omogućilo Knauf Insulation-u da zamijeni tradicionalno vezivo u svojim proizvodima s prirodnim i održivim vezivom. Zahvaljujući tome, poboljšana je klima proizvodnih pogona, a kupcima je omogućeno da po prvi puta mogu nabaviti i ugraditi potpuno prirodan izolacijski proizvod od mineralne vune Knauf Insulation.

Zašto je Knauf Insulation mineralna vuna ECOSE® bolja za vas?

Knauf Insulation proizvodi od mineralne vune s ECOSE® tehnologijom nisu nalik drugoj izolaciji – oni su zemljano-smeđe boje bez dodatka fenola i formaldehida, umjetnih boja, pigmenata ili akrila. U isto vrijeme i dalje posjeduju izvrsne toplinske i zvučne izolacijske karakteristike, kao i mehaničke karakteristike uz najvišu klasu reakcije na požar – A1 (negorivi materijali)! Izolirate li potkrovlje, kosi krov, pregradni zid ili pod, izolacija s ECOSE® tehnologijom je najbolje rješenje za vas:

  • Kvaliteta zraka u prostoru
    Mineralna vuna s ECOSE® tehnologijom je nagrađena certifikatom 'Indoor Air Comfort Gold' kao i certifikatom 'Green Mark' za najbolji proizvod hrvatskog zelenog gospodarstva, što znači da doprinosi boljoj kvaliteti zraka u prostoru gdje je ugrađena,

  • Visoke izolacijske performanse
    Mineralna vuna s ECOSE® tehnologijom je izvrstan toplinski izolator, štiti od buke i ne gori,

  • Viša razina održivosti
    Zbog visokog sadržaja recikliranih sirovina, veziva za koje se troši manje energije u proizvodnji i bez dodanog formaldehida, mineralna vuna s ECOSE® tehnologijom doprinosi poboljšanju održivosti kuća i zgrada u koje je ugrađena,

  • Zelena gradnja
    Knauf Insulation proizvodi od mineralne vune doprinose boljoj kategorizaciji zgrade u najviše primjenjivanim sistemima zelene gradnje (LEED i BREEAM). Mineralna vuna s ECOSE® tehnologijom dodatno poboljšava kategorizaciju objekta.

Komentirajte prvi

New Report

Close