Objavljen popis 25 najboljih opskrbnih lanaca u 2019.

Foto: Press Foto: Press

Među tvrtkama s najboljim opskrbnim lancima ove godine zamijećena su tri ključna trenda koja unapređuju njihove sposobnosti.

Istraživačka kuća Gartner objavila je popis 25 najboljih opskrbnih lanaca u 2019. koji je objavljen na svojoj Izvršnoj konferenciji o opskrbnim lancima 2019. godine održanoj u Phoenixu, Arizona, SAD.

Prve tri kompanije na listi su Colgate-Palmolive, Inditex i Nestle.

Gartner je u svojoj objavi popisa 25 najboljih opskrbnih lanaca izjavio: “Među tvrtkama s najboljim opskrbnim lancima ove godine zamijećena su tri ključna trenda koja unapređuju njihove sposobnosti i još ih više izdvajaju od ostalih: personalizacija skaliranjem, korištenje ekosustava i digitalne strategije poduzeća.“

Pri sačinjavanju popisa 25 najboljih opskrbnih lanaca razmatraju se dvije glavne komponente: poslovni rezultati i mišljenje. Poslovni rezultati, u obliku javno dostupnih financijskih podataka i podataka o korporativnoj društvenoj odgovornosti, daju uvid u prošle rezultate tvrtki, dok mišljenje daje sliku o njenom budućem potencijalu i pokazuje tko su predvodnici zajednice dobavljačkih lanaca. Dvije komponente potom se kombiniraju u sveukupan rezultat.

Analitičari istraživačke kuće Gartner glavni popis tvrtki sastavljaju na temelju popisa Global 500 časopisa Fortune i popisa Global 2000 časopisa Forbes. Kako bi broj ocjenjivanih tvrtki sveli na nekakvu razumnu mjeru, odredili su opći prag godišnjeg prihoda od najmanje12 milijardi dolara.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve