Novi direktor Njemačko-hrvatske industrijske i trgovinske komore

Autor: Poslovni.hr , 16. siječanj 2018. u 14:49
Foto: Press

“Iznimno me raduje što preuzimam vodstvo u ovoj etabliranoj i renomiranoj vanjskotrgovinskoj komori”.

Novi direktor Njemačko-hrvatske industrijske i trgovinske komore u Zagrebu je od 15. siječnja 2018. gosp. Sven Thorsten Potthoff.

Gospodin Potthoff četiri godine je vodio odjel zadužen za brand DEinternational u Njemačkoj udruzi industrijskih i trgovinskih komora (DIHK), krovnoj organizaciji 79 njemačkih industrijskih i trgovinskih komora (IHK) te Njemačkih vanjskotrgovinskih komora (AHKs) koje na 130 lokacija u 90 zemalja zastupaju gospodarske interese Njemačke. Prethodno je također radio za GTAI, agenciju Savezne Republike Njemačke za promicanje njemačkoga gospodarstva, te Delegaciju njemačkoga gospodarstva u Saudijskoj Arabiji (GESALO). Osim Njemačko-hrvatske industrijske i trgovinske komore Sven Thorsten Potthoff vodit će i ured Predstavništva njemačke privrede u Bosni i Hercegovini.

Iznimno me raduje što preuzimam vodstvo u ovoj etabliranoj i renomiranoj vanjskotrgovinskoj komori koja u Hrvatskoj djeluje već desetljeće i pol te koja iz godine u godinu raste. Kao njezin direktor osobito ću se zalagati za jačanje veza s relevantnim akterima iz njemačko-hrvatskih gospodarskih krugova te unapređenje gospodarskih odnosa dviju zemalja, istaknuo je Potthoff.

Komentirajte prvi

New Report

Close