Nijemci im otvorili vrata, danas rade za Ericsson NT, Atlantic, Agrokor…

Autor: Ante Pavić , 27. studeni 2014. u 10:15
PD

Posluju više od 15 godina, prihodi im danas premašuju 11 milijuna kuna, a upravo su nagrađeni za softversko rješenje za Deutsche Telekom.

Tvrtka HRPRO ovogodišnji je dobitnik inovacijske nagrade koju dodjeljuje Njemačko-hrvatska industrijska komora, objavljeno je u srijedu.

HRPRO-ov pobjednički projekt pod nazivom Top Leadership Team of Europe & Technology Cloud (TLT Cloud) prilagođeno je softversko rješenje za Deutsche Telekom AG, u sklopu kojeg je korisnicima omogućeno upravljanje ljudskim resursima putem HRNET softvera u cloud infrastrukturi Hrvatskog telekoma. TLT Cloud koriste u 16 kompanija Deutsche Telekoma u 13 europskih država, a tvrtkama ga nude i preko HT-a.

HRPRO posluje već više od 15 godina, a specijalizirao se za razvoj i izradu poslovnog softvera za upravljanje ljudskim resursima. Razvili su vlastiti softverski paket HR.net, sustav za upravljanje ljudskim potencijalom i sustav nagrađivanja za velike poslovne sustave. Svaki obračun plaće ili bonusa, zahtjev za godišnjim odmorom, putni nalog ili kadroviranje i praćenje edukacija zaposlenika obrađuju se kroz njihov sustav.

“Statistički gledano, naša aplikacija najkorišteniji je sustav u tvrtkama nakon Microsoft officea”, kaže Željko Skorić, direktor HRPRO-a.

Broj i veličina tvrtki koji koriste njihov program impozantni su: od Deutsche telekoma, Hrvatskog telekoma do Ericssona Nikole Tesle, Atlantic grupe, Agrokora, slovenskog Simobilea, srpskog Vipmobilea, Ministarstva socijalne politike i mladih te Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti. To je samo dio velikih kompanija koje koriste njihov sustav za upravljanje ljudskim resursima. Zahvaljujući takvim klijentima posluju u cijeloj regiji bivše Jugoslavije i većem dijelu zapadne Europe te Rusije.

“Imamo više od 80.000 direktnih korisnika,  onih koji se svakodnevno imenom i lozinkom ulogiravaju u sustav”, objašnjava Skorić. Danas im je najozbiljniji konkurent moćni SAP, ali veći broj njemačkih tvrtki svejedno kupuje od HRPRO-a. Upravo je Njemačka bila prekretnica za tvrtku koja se u počecima susretala s nemalim problemima jer nisu imali ni za isplatu plaće. Prihodi im danas prelaze 11 milijuna kuna te imaju 31 zaposlenog. Zasad se ne šire izvan Europe zbog niza nepoznanica, poput različitih zakonskih sustava.

Komentirajte prvi

New Report

Close