Nakon ulaska u Agrokor, Mercatoru 605 milijuna prihoda

Autor: Poslovni.hr , 23. svibanj 2016. u 07:57
Foto: Marijan Sušenj / Pixsell

Mercator grupa je otkupom zemljišta počela gradnju logističko-distributivnog centra, jedne od najvećih investicija u Sloveniji.

Mercator je u prvom tromjesečju ostvario prihod od 605 milijuna eura te čistu dobit od 2,3 milijuna, objavio je taj trgovački lanac u vlasništvu Agrokora. Prihod je bio 3,8% manji nego u istom lanjskom razdoblju, dok je dobit smanjena čak 44%, što tumače dvostruko većim investicijama.

Za investicije je izdvojeno gotovo 13 milijuna eura, od čega više od polovice za obnovu prodajnih prostora. Kako navode u priopćenju, Mercator grupa je otkupom zemljišta počela gradnju logističko-distributivnog centra, jedne od najvećih investicija u Sloveniji, čija se vrijednost procjenjuje na 100 mil. eura.

Navode i da su im prihodi na hrvatskom tržištu pali zbog potpunog ukidanja prodajnog programa koji je prešao na Konzum, odnosno zbog konsolidacije unutar koncerna Agrokor, a u Sloveniji i Srbiji zbog izlaska iz nekih programa kao što su prodaja tekstila i kozmetike. Mercator je 2015. završio sa 2,6 mlrd. eura prihoda i 20 mil. eura čiste dobiti. 

Komentirajte prvi

New Report

Close