Nakon Kauflanda, još jedan njemački trgovački div odlazi iz grada

Autor: Poslovni.hr , 28. travanj 2018. u 11:06
Foto: Goran Jakuš / Pixsell

Trgovina je uvijek bila puna kupaca.

Nakon Kauflanda, koji je u veljači 2011. godine zatvorio svoj maloprodajni objekt u Županji, i veliki njemački tekstilni lanac KiK odlučio je 30. lipnja staviti ključ u bravu i nakon sedam godina otići iz toga grada.

Prema raspoloživim informacijama, djelatnicama su početkom ovog tjedna uručeni poslovno uvjetovani otkazi ugovora o radu. Neugodno su iznenađeni i građani koji su bili uvjereni da je KiK u Županji uspješno poslovao i iz godine u godinu ostvarivao sve bolji promet, javlja Glas Slavonije.

Napominju da je trgovina uvijek bila puna kupaca i nije im jasno zbog čega je uprava tvrtke donijela takvu odluku.

Komentari (4)
Pogledajte sve


Pa kupuju i sada… Nema Schengen veze sa time već PDV od 25% na npr maramice, gaćice, čarape…

***to nije istina… roba koju prodaju kod nas nije ni blizu iste robe koju prodaje naprimjer Hofer u Lendavi…njega sam dao za primjer jer je puno bliži od Graza…prvo tamo nema smeća na stalažama, prašak za rublje istog imena i izgleda kod nas i kod njih je ko da je s druge planete… Hofer opće nema robu koja je proizvedena van EU, tak da možete kupiti čak i češnjak solidne kvalitete… a da to nema nikakve veze s pdv-om govori ti činjenica da naprimjer ona konzerva za pse od 1kg kod nas košta 15 kuna, a kad je na akciji onda 12 kuna i psi mi to ne žele jesti… potpuno ista konzerva u Hoferu je 61 eurocent( niti 5 kuna) i psi je istamane dok si reko britva… razlika između 5 kuna i 12 kuna je daleeeko veća nego pdv… poznate britvice u Hoferu 5 eura 3 komada, kod nas 80 kuna, da ti sad ne pričam koliko puta se mogu obrijat ovim kupljenim u Hoferu, a koliko puta ovim kod nas itd. itd.

Raspad sustava, a premijer ne poduzima ništa.

Pa kupuju i sada… Nema Schengen veze sa time već PDV od 25% na npr maramice, gaćice, čarape…

U Hrvatskoj šopingira samo tko nema izbora, sve je preskupo, sve je nepovoljno. Samo da uđemo u Schengen, i trgovci potrošne robe će se moći slikati, nitko razuman neće kupovati u Hrvatskoj ono što kvalitetnije i povoljnije može naći u Gracu. Hranu treba kupovati u Mađarskoj.

New Report

Close