Nagodbeno vijeće odbacilo prijedlog za otvaranje predstečajne za Arenu

Autor: Poslovni.hr/Hina , 27. ožujak 2014. u 09:56
Arhivska fotografija; Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Nagodbeno vijeće Financijske agencije (Fine) odbacilo je prijedlog pulske Arene Modna kuća za otvaranje postupka predstečajne nagodbe nad tom tvrtkom.

Nagodbeno vijeće Financijske agencije (Fine) odbacilo je prijedlog pulske Arene Modna kuća za otvaranje postupka predstečajne nagodbe nad tom tvrtkom, a Fina će po službenoj dužnosti podnijeti prijedlog za pokretanje stečajnog postupka te tvrtke, ako postoje razlozi za otvaranje stečaja.

Rješenje kojim je Nagodbeno vijeće odbacilo prijedlog Arene za predstečajnu nagodbu objavljeno je na internet stranicama Fine o predstečajnim nagodbama.

Ako postoje razlozi za otvaranje stečajnog postupka, odnosno dužnik ima evidentirane neizvršene osnove za plaćanje u razdoblju dužem od 60 dana, Nagodbeno vijeće će, sukladno zakonskim odredbama, po službenoj dužnosti podnijeti prijedlog za pokretanje stečajnog postupka, navodi se u obrazloženju rješenja.

Arena je 18. prosinca prošle godine podnijela prijedlog za otvaranje postupka predstečajne nagodbe, navodeći kako ta tvrtka s 80 zaposlenih ima dugovanja u iznosu nešto većem od 18 milijuna kuna.

No, tvrtka do sada nije dostavila potpunu dokumentaciju, a 4. ožujka je povukla i svoj prijedlog da joj se produži rok za dostavu te dokumentacije.

Nagodbeno je vijeće krajem siječnja ove godine donijelo privremenu mjeru kojom je Fini naložilo da zastane s postupcima ovrhe i osiguranja pokrenutim nad Arenom te da tvrtki dopusti raspolaganje novcem po računu prije otvaranje postupka predstečajne nagodbe, a ta je privremena mjera istekla 24. ožujka.

Kako Arena nije dostavila svu potrebnu dokumentaciju i odustala je od zahtjeva da joj se produži rok za to, a istekla je i privremena mjera, Nagodbeno je vijeće donijelo rješenje o odbacivanju prijedloga za otvaranje predstečajne nagodbe.

U obrazloženju rješenju se uz ostalo navodi i kako je krajem veljače Nagodbeno vijeće zaprimilo i podnesak sindikata Arene, kojim je taj sindikat obavijestio da će radnici zbog neisplate plaća za lipanj, srpanj, rujan, listopad i studeni prošle godine, kao i zbog izrazito lošeg stanja u kojem se tvrtka nalazi, u štrajk.

Sindikat Arene naveo je i kako smatra da, zbog tih i drugih razloga, Arena Modna kuća ne bi trebala ući u postupak predstečajne nagodbe, već u stečaj kroz koji bi radnici s većom vjerojatnošću mogli naplatiti svoja potraživanja, prenosi se u obrazloženju rješenja Nagodbenog vijeća.

Komentirajte prvi

New Report

Close