Montana Tech Components preuzela Aluflexpack grupu

Autor: Poslovni.hr , 30. studeni 2012. u 11:32
PIX

S tržišnim udjelom od oko 70 posto, Aluflexpack je najveća grupacija na području proizvodnje aluminijske ambalaže u Hrvatskoj.

Industrijska grupacija Montana Tech Components (MTC grupa), zajedno s partnerima u konzorciju, preuzela je od Hypo Alpe Adria banke vodeću hrvatsku grupaciju na području proizvodnje aluminijske ambalaže Aluflexpack grupu. Ovom je akvizicijom MTC grupa dodatno ojačala svoj segment aluminijskog poslovanja, stoji u priopćenju te kompanije. U planu su daljnje investicije i proširenja u cilju zauzimanja vodećeg položaja na europskome tržištu.

Potpisivanje i zaključivanje ugovora o preuzimanju odvijalo se ovih dana u Austriji i Hrvatskoj. S tržišnim udjelom od oko 70 posto, Aluflexpack je najveća grupacija na području proizvodnje aluminijske ambalaže u Hrvatskoj i treća po veličini na europskome tržištu. Ovaj proizvođač fleksibilne ambalaže od aluminija ima oko 600 zaposlenika na četiri lokacije u Hrvatskoj, Poljskoj, Italiji i Njemačkoj. Globalno sjedište tvrtke nalazi se u Zadru.

Ovim preuzimanjem MTC grupa dodatno učvršćuje svoj segment Avionske industrije i industrijskih komponenti. Švicarska industrijska grupacija već danas ima vodeću ulogu na svjetskom tržištu aluminijskih komponenti i profila, stoji u priopćenju. Tako je MTC grupa među vodećim dobavljačima aluminijskih profila za Airbus i Boeing te tržišni lider u raznim drugim industrijskim sektorima. Preuzimanjem Aluflexpack grupe MTC grupa produbljuje svoju ekspertizu u području aluminijskih tehnologija i proširuje svoju ponudu asortimanom fleksibilne ambalaže.

Razvojna strategija rasta grupe će dodatno poboljšati položaj Aluflexpack grupe  na europskome tržištu, stoji dalje u priopćenju. Kroz sinergiju, optimizaciju procesa te ulaganja u daljnju modernizaciju proizvodnih objekata, porasti će učinkovitost i kvaliteta rada, usluga i proizvoda. Predviđa se proširenje postojećeg proizvodnog asortimana ulaskom u nove sektore. Sve planirane mjere doprinjeti će do dugoročnom povećanju profitabilnosti i konkurentnosti tvrtke, ističu iz MTC-a.

Michael Tojner, većinski vlasnik MTC-a i predsjednik Uprave ovom je prigodom izjavio: "Preuzimanje Aluflexpack grupe, koja je posebno dobro pozicionirana na području središnje i istočne Europe, Njemačke i Italije za nas predstavlja logičan korak u širenju: sada smo opet u mogućnosti povećati svoju stručnost u preradi aluminija te dugoročno proširiti svoje poslovanje na nova područja i primjene. Kao iskusan i financijski snažan vlasnik, razvit ćemo Aluflexpack grupu u iznimno konkurentnog igrača na europskome tržištu."

Kroz akviziciju Aluflexpack grupe, broj proizvodnih lokacija MTC grupe u svijetu u okviru segmenta Avionska industrija i industrijske komponente povećat će se s pet na deset. Procjenjuje se da će nakon integracije Aluflexpacka ukupni promet MTC grupe, uključujući segmente Skladištenje energije i Metalne tehnologije, dosegnuti 550 milijuna eura.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Aha, ipak.
Muljatori.

New Report

Close