Metro proširuje ponudu hrvatskih craft piva

Autor: Poslovni.hr/Hina , 18. svibanj 2016. u 13:41
Arhivska fotografija: Jurica Galoić / Pixsell

Uz više od 100 različitih etiketa svjetskih i hrvatskih proizvođača piva, u centrima Metro Cash & Carryja moguće je pronaći i 20 etiketa hrvatskih craft pivovara.

Trgovački lanac Metro proširio je suradnju s hrvatskim proizvođačima craft piva te je u ponudu uvrstio još nekoliko njihovih proizvoda, izvijestili su u srijedu iz Metroa.

Tako će se na policama Metroa, pored ostalih, moći naći piva Pale Ale i Neon Stout Pivovare Varionica, pivo Red Baron koje proizvodi Air Craft Brewery te craft piva ABA i LELA 5th Element.

Uz više od 100 različitih etiketa svjetskih i hrvatskih proizvođača piva, u centrima Metro Cash & Carryja moguće je pronaći i 20 etiketa hrvatskih craft pivovara.

Među proizvodima koje Metro nudi su i craft piva Pivovare San Servolo te pivovara zaslužnih za razvoj craft pivarstva u Hrvatskoj – Pivnice Medvedgrad i Zmajske pivovare.

"Zanatsko, craft pivarstvo trenutno je jedan od najbrže rastućih sektora u Hrvatskoj u proizvodnji pića. Ovaj način proizvodnje piva svojstven je malim, zanatskim pivovarama koje su u većinskom privatnom ili neovisnom vlasništvu. Nastojimo okupiti što veći broj hrvatskih craft pivara kako bismo našim profesionalnim kupcima omogućili da prate trendove i razvijaju svoju ponudu", izjavila je voditeljica kategorije pića i duhanskih proizvoda u Metrou Ivana Petras.

Komentirajte prvi

New Report

Close