Mercator se vraća na 83 prodajna mjesta na tržištu BiH

Autor: Jadranka Dozan , 14. srpanj 2017. u 12:00
Konzum je dućane Mercatora preuzeo 2014., Foto: Davor Javorović / Pixsell

Dobavljačima Konzuma BiH predstavljen je i plan za rješavanje 33,5 mil. eura dospjelih potraživanja bh. tvrtki.

Sa stotinjak dobavljača Konzuma BiH u Sarajevu je u četvrtak održana nova runda razgovora o suradnji i tijeku aktivnosti vezanih uz novi organizacijski koncept maloprodaje Agrokora na tamošnjem tržištu. Brend Mercatora na to bi se tržište trebao vratiti već u rujnu.

“Analize i ispitivanja tržišta pokazali su da je optimalan put povratka Mercatora u BiH kroz preuzimanje prodajnih mjesta koja su u vlasništvu Mercatora te najmu i podnajmu Konzuma BiH, uz zadržavanje poslovanja kroz oba brenda”, rekao je povjerenik u Agrokoru Ante Ramljak.

Dobavljačima su predstavljena financijska uporišta takve odluke, a predočen im je i plan za rješavanje međusobnih odnosa koji će u nekoliko mjeseci rezultirati plaćanjem dospjelih potraživanja; ona iznose 40 milijuna eura, od čega su 33,5 prema domaćim dobavljačima u BiH. Ramljak je najavio i da će Agrokor (uz blagoslov vjerovničkog vijeća) provesti dokapitalizaciju Konzuma BiH u potraživanjima i novcu.

Igor Maroša, pomoćnik predsjednika Uprave PS Mercator istaknuo je da je plan da se 83 Mercatorova prodajna mjesta, koja je Konzum 2014. bio preuzeo u najam i proveo promjenu brenda, vrate pod okrilje Mercatora. Postupak razdvajanja provest će se U kolovozU. Direktor Konzuma BiH Tomislav Bagić objasnio je da će 176 trgovina nastaviti poslovati kao Konzum u BiH. “Pred nama je restrukturiranje i optimizacija prodajne mreže koju ćemo provesti s posebnom socijalnom osjetljivošću”, naglasio je.     

Komentirajte prvi

New Report

Close