Marko Emer: Web Summit nam je pokazao da hrvatski startupovi imaju budućnost

Autor: Poslovni.hr , 15. studeni 2017. u 11:39
Foto: press

U sklopu sudjelovanja na Web Summitu, hrvatskoj delegaciji, konkretno servisu Moj-eRačun i Duartu podršku je dalo hrvatsko veleposlanstvu u Portugalu.

Lisabonski Web Summit, održan krajem proteklog tjedna, ispunio je sva naša očekivanja. Energija kojom je prožet, stručnjaci i investitori koji su vas spremni saslušati i dati vam savjet i povjerenje kroz svoju investiciju u vas, neopisivo su iskustvo za svaki startup koji je imao čast biti dijelom najvažnije tech konferencije na svijetu, ističe Marko Emer, direktor servisa Moj-eRačun, jedan od rijetkih ovogodišnjih sudionika iz Hrvatske.

S više od 60.000 sudionika iz više od 170 zemalja, ovogodišnji Web Summit bio je najveći do sad; 1200 govornika, među kojima su bili nobelovci, predsjednici i premijeri desetak zemalja, direktori najvećih IT tvrtki, ministri i olimpijski pobjednici te brojni drugi sudionici koji sudjeluju u kreiranju ekonomskog i političkog mišljenja u svijetu.

– Mi nismo klasičan startup jer iza sebe već imamo godine iskustva i više od 35.000 aktivnih korisnika koji na dnevnoj bazi šalju i primaju eRačune, ali s obzirom na naše planove izlaska na tržište Europske unije, za početak, definitivno smo startup, pa smo Web Summit zapravo iskoristili kao platformu da prikažemo naše planove i ostvarimo kontakte s investitorima. U Hrvatsku smo se vratili s vrlo dobrim rezultatima. Možemo se pohvaliti da smo otvorili pregovore s nekolicinom potencijalnih investitora, zbog čega smo iznimno zadovoljni – ističe Emer.

Konstruktivni sastanci, vrijedni kontakti

U tri dana konferencije, delegacija servisa Moj-eRačun održala je više desetaka sastanaka s najmoćnijim ljudima IT sektora u svijetu, što smatraju neprocjenjivim iskustvom, no ono što ih je posebno dojmilo je angažiranost drugih hrvatskih sudionika.

– Stvarno smo oduševljeni nekim domaćim idejama, posebice DUART European Actors Platform, startupom koji su pokrenule dvije mlade djevojke. Ta energija koju su uložile u samu pripremu i prezentaciju na Web Summitu pokazuje da, suprotno mišljenjima pojedinaca, startup scena u Hrvatskoj itekako ima potencijala – smatra direktor servisa Moj-eRačun.

U sklopu sudjelovanja na Web Summitu, hrvatskoj delegaciji, konkretno servisu Moj-eRačun i Duartu podršku je dalo hrvatsko veleposlanstvu u Portugalu.

– Ponosni smo da je IT sektor prepoznat kao zlatna žila hrvatskog gospodarstva, kao grana od koje možemo puno očekivati u smislu gospodarskog razvoja. Potporom države u jačanju ovoga sektora, kako bismo spriječili izvoz ljudi, a potaknuli izvoz ideja, možemo postići nezamislive uspjehe. Vjerujem da smo na dobrom putu da to tako i bude – zaključuje Emer.

Komentirajte prvi

New Report

Close