Končar sklopio sporazum o suradnji s Energoinvestom

Autor: Objava za medije , 25. veljača 2014. u 11:38
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Končar će s bosanskohercegovačkim Energoinvestom, surađivati na području inženjeringa, proizvodnje opreme i izvođenja projekata, i to prvenstveno na „trećim tržištima“ – točnije zemljama izvan regije.

Darinko Bago, predsjednik Uprave Komčara i Enes Čengić, direktor tvrtke Energoinvest potpisali su danas, u Poslovnom neboderu Končara, sporazum o poslovnoj suradnji.

Tvrtka Energoinvest iz Sarajeva je izvozno orijentirana inženjering tvrtka čije aktivnosti obuhvaćaju projektiranje i realizaciju složenih objekata na području elektroenergetike, hidrogradnje, građevinarstva, automatike, termoenergetskih i procesnih postrojenja i komunikativnih tehnologija.

Končar će, s bosanskohercegovačkim Energoinvestom, surađivati na području inženjeringa, proizvodnje opreme i izvođenja projekata, i to prvenstveno na „trećim tržištima“ – točnije zemljama izvan regije.

„Končar i Energoinvest imaju dugu i bogatu tradiciju u raznim područjima djelovanja. Sporazum koji smo danas potpisali korak je više u suradnji na zajedničkim projektima i nuđenju na trećim tržištima. Očekujemo da će komplementarnost proizvodnog programa i prisutnost na pojedinim tržištima doprinijeti novim poslovima na obostrano zadovoljstvo“, rekao je Darinko Bago, predsjednik Uprave Končar.

„Moramo realno sagledati našu poziciju i ono što nude tržišta. Svjesni smo da su naše dvije kompanije u prošlosti predstavljale konkurenciju velikim svjetskim igračima, a danas se moramo okrenuti onome što Končar može ponuditi Energoinvestu i obratno, kako bi na tržištima mogli činiti uspješan tandem. Sami smo mali, ali s Končarom uvjeren sam da nam se otvaraju mogućnosti za nove poslove. I mi ćemo se za svaki posao boriti svojim znanjem i tehnologijama, a ova suradnja, ovaj moderan pristup, omogućava jaču poziciju i ponudu potencijalnim investitorima“, rekao je Enes Čengić, direktor tvrtke Energoinvest.

Komentirajte prvi

New Report

Close