Karlovac: Konzum potpisao sa CineStarom suradnju za izgradnju kino dvorane

Autor: Agencija VLM , 21. travanj 2014. u 15:52
Foto: Dominik Grguric/PIXSELL

Na čekanju je još i ideja Grada da kino dvorane budu i dio budućeg šoping centra u Nazorovoj ulici.

Tvrtke Konzum i Blitz-CineStar uspostavile su poslovnu suradnju s ciljem izgradnje kino dvorane, a nadamo se kako će konačnu realizaciju ovog projekta podržati i grad Karlovac, rekao je Hrvoje Glasnović iz Ureda za odnose s javnošću Agrokora.

Potvrdio je time glasine kako će grad bez kina ipak uskoro moći gledati velike filmske hitove u modernoj kino dvorani i to na katu objekta super Konzuma u Karlovcu. U idućem razdoblju tvrtka mora pribaviti sve potrebne dozvole, stvoriti tehničke uvjete za gradnju kina, no suradnja je uspostavljena i projekt je na dobrom putu da bude realiziran.

No, zato je još na čekanju najavljena ideja Grada da će kino dvorane Karlovčani dobiti u budućem šoping centru u Nazorovoj ulici, pored stanova, trgovina, navodno će doći Interspar, H&M, te još atraktivnih trgovina, te velike garaže u podzemlju.

"Planiramo gradnju šoping centra, no čekamo Grad koji je uvjetovao gradnju kinodvorana, da dogovori s kinoperaterima veličinu, izgled", rekao je je Krunoslav Sorko u ime investitora, zagrebačke tvrtke GIP Pionir.

Kaže da Grad ne mogu čekati još dugo, jer da objekt planiraju izgraditi do kraja godine.

"Spremni smo izgraditi šoping centar i bez kina, no imamo dogovor s Gradom i čekat ćemo njihov stav", dodao je Sorko. No, po nekim pričama, zagrebačkom je investitoru već dosta čekanja. Objekt u Nazovoj srušen je krajem prošle godine, od kada Grad ‘promišlja’ o kinu na toj lokaciji.

Po nekima, odugovlačenje je očito u korist nekog drugog investitora.

"Pregovori oko dolaska kina još traju. Čim se postigne dogovor, obavijestit ćemo javnost", kažu u Gradskoj upravi.U Karlovcu je, kao potencijalna lokacija često spominjana i gradska tržnica, odnosno novi tržni centar.

I vlasnik tog objekta, navodno je zainteresiran uložiti u gradnju kino dvorane na katu trgovačkog kompleksa. No, kako sada stvari stoje, Konzum je otišao najdalje, ima potpisan ugovor s Blitz-CineStarom koji bi mogao zaživjeti možda i ove godine. Hoće li to biti jedina lokacija ili će grad bez kina, posve nenadano, dobiti još koju lokaciju kina, na Gradskoj je upravi.

Komentirajte prvi

New Report

Close