Japanski NTT u Zagrebu otvorio razvojni centar

Autor: Bernard Ivezić , 18. svibanj 2017. u 22:00
Nataša Cvrlje (desno), predstavnica ZG ureda NTT Data, Foto: PD

Na hrvatsko tržište prošle je godine ušla jedna od TP 10 japanskih korporacija i razmatra širenje.

Jedna od TOP deset japanskih korporacija, Nippon Telegraph and Telephone (NTT) u Hrvatskoj ima razvojni centar. U potpunoj tišini NTT je krajem prošle godine kroz tvrtku kći NTT Data ušao na hrvatsko tržište preuzevši švicarski Nefos Cloud koja je u Zagrebu imala manji tim programera. Nova tvrtka, koja je upravo prošla preregistraciju u Sudskom registru, nosi ime NTT Data Croatia i broji osam zaposlenika.

Nataša Cvrlje, predstavnica zagrebačkog ureda NTT Data na studentskom sajmu poslova Job Fairu 2017. na FER-u kaže da bi do kraja godine željeli zaposliti još pet stručnjaka.

“Potražnja je ogromna, a ponuda stručnjaka mala tako da programerima kažem da ih primamo koliko ih se javi”, kaže. Pojašnjava da je NTT Data, inače jedna od pet najvećih sistemskih integratora na svijetu, u Hrvatskoj postojeći tim fokusirala na razvoj i podršku razvoju za klijente koji traže cloud CRM softver Salesforce. Cvrlje kaže da im je regionalna centrala u Njemačkoj te da svoje usluge u cijelosti izvoze. Usmjereni su na klijente u Austriji, Njemačkoj i Švicarskoj. I Salesforce i NTT Data globalno su velike kompanije. Salesforce je lani imao prihod od 8,39 milijardi dolara, a NTT Data 14,6 milijardi. NTT Data drugi je globalno značajan IT igrač koji je u Hrvatskoj otvorio centar za R&D. Lani je to učinio indijski Infosys, koji u Karlovcu do sada zaposlio sto inženjera. Infosys je k tome prije mjesec dana u Hrvatsku doveo jednog od svojih glavnih operativaca kako bi procijenio može li i koliko skalirati svoj biznis ovdje. Lani je otvaranje centra za podršku klijentima najavio IBM.

Neslužbeno doznajemo da NTT Data razmatra mogućnost proširenja tima u Zagrebu i na druge poslove, ne samo Salesforce. Cvrlje to nije željela komentirati. Ističe da je njima ključno da pronađu kvalitetne stručnjake, koji izvrsno vladaju objektno orijentiranim programiranjem.
“Mi smo vam ovdje najbliže ninjama, jer jedini stvarno izravno surađujemo s Japancima”, duhovito zaključuje Cvrlje referirajući se na titule koje su u posljednje vrijeme postale vrlo popularne među programerima. 

Komentirajte prvi

New Report

Close