IN2 grupa dobila prvu direktoricu

Autor: Poslovni.hr , 18. siječanj 2018. u 22:00
Imenovanje nove čelnice prvi potez novoga, kanadskog vlasnika kompanije, Foto: PD

Katarina Šiber Makar čelnica IN2 grupe.

Katarina Šiber Makar nova je predsjednica Uprave IN2 grupe. Šiber Makar dosad je bila članica Uprave, a njeno imenovanje prvi je potez novog vlasnika IN2 grupe kanadskog holdinga Constellation Softwarea Inc. (CSI). Poslovni dnevnik najavio je prije dva dana da će najveći proizvođač softvera po narudžbi IN2 grupa, nakon 25 godina rada, prvi puta za kormilom dobiti menadžericu. Kompaniju je, naime, od osnutka vodio njen pokretač Ante Mandić.

Šiber Makar kaže da se IN2 pokazao kao jedna od najdugovječnijih i najvećih informatičkih tvrtki u regiji s velikom bazom korisnika i odličnim stručnjacima. Navodi da je kombinacija uspjeha i potencijala koji IN2 grupa ima njen veliki izazov. “Moj prioritet je da IN2 nastavi poslovati i rasti sa svim pozitivnim osobinama koje cijene naši zaposlenici i klijenti, dok nam pripadnost globalnoj CSI grupaciji sada otvara i posve nove, uzbudljive mogućnosti razvoja”, kaže Šiber Makar.

Dodaje da kroz daljnji razvoj IN2 želi pružati usluge i softverska rješenja koja na najbolji način zadovoljavaju poslovne potrebe klijenata te biti jedan od nositelja procesa digitalizacije u gospodarstvu i javnim servisima.

Osnivač i dosadašnji direktor IN2 grupe ostaje u tvrtci. Bit će savjetnik Uprave za razvoj poslovanja. Nova čelnica tvrtke u IN2 grupi je od lipnja 2016. godine. Prethodno je bila dopredsjednica za digitalnu transformaciju u 12 EU zemalja u Deustche Telekomu. Karijeru je gradila u HT-u, T-Mobileu, Barr Pharmaceuticalsu i Plivi. Diplomirala je na FER-u te magistrirala ekonomiju.     

Komentirajte prvi

New Report

Close