IKEA povlači iz prodaje dva proizvoda

Autor: Poslovni.hr , 14. siječanj 2016. u 10:28
Foto: Marko Prpić / Pixsell

IKEA poziva sve koji su kupili LATTJO palice za bubnjeve ili LATTJO drvene udaraljke da ih što prije uklone iz dosega djece te da ih vrate u robnu kuću IKEA uz puni povrat novca. Do sada nije prijavljena niti jedna nezgoda s navedenim proizvodima.

IKEA proizvode povlači radi mjera predostrožnosti, temeljem šest izvještaja u kojima su zaposlenici u robnim kućama IKEA prijavili kako postoji mogućnost da se gumena kuglica na kraju palice za bubnjeve odvoji od same palice. Odvojena gumena kuglica može privući pažnju djece, a u najgorem slučaju postoji opasnost od gušenja. IKEA je testirala oba proizvoda i rezultati su zadovoljili sve važeće sigurnosne standarde za igračke, međutim tijekom naknadne istrage IKEA je otkrila rizike koje navedeni standardi ne pokrivaju.

"Razvijamo proizvode namijenjene poticanju dječje kreativnosti i njihove prirodne potrebe za igranjem. Djeca za vrijeme igre ne razmišljaju o sigurnosti, stoga to moramo činiti mi prilikom razvijanja proizvoda. Način razmišljanja u tvrtki IKEA je jednostavan – prodajemo samo proizvode koje bismo dali i vlastitoj djeci na korištenje. Zato smo, unatoč činjenici da su oba proizvoda zadovoljila sve standarde o sigurnosti igračaka, LATTJO palice za bubnjeve i LATTJO drvene udaraljke odlučili povući iz prodaje radi mjera predostrožnosti, kako bismo izbjegli mogućnost bilo kakvih nezgoda", objasnila je Cindy Andersen, menadžer razvoja dječjeg asortimana u tvrtki IKEA.

LATTJO palice za bubnjeve i LATTJO drvene udaraljke bile su dio asortimana u svim robnim kućama IKEA od 1. studenog 2015.

LATTJO palice za bubnjeve i LATTJO drvene udaraljke kupci mogu vratiti u bilo koju robnu kuću IKEA, uz puni povrat novca, a račun nije potreban.

Komentirajte prvi

New Report

Close