FOTO: HAIX seli proizvodnju iz Vijetnama u Hrvatsku: Investicijom od 5 milijuna eura otvoreno 170 novih radnih mjesta

Autor: Poslovni.hr , 13. ožujak 2016. u 10:35
Foto: Vjeran Žganec Rogulja / Pixsell

Njemačka tvrtka koja proizvodi obuću za vatrogasce, vojsku, policiju i dr., dosad je zaposlila 750 radnika.

Novih 170 radnih mjesta otvoreno je u Maloj Subotici u Međimurskoj županiji, gdje su danas otvoreni novi proizvodni pogoni tvrtke HAIX Obuća.

Kako piše Večernji list, kapacitet proizvodnje povećan je na 10.000 pari obuće na dan i otvoreno je novih 170 radnih mjesta.

– Izgradnja novih pogona dodatna je potvrda ispravnosti naše odluke iz 2004., kad smo otvorili svoju tvrtku kćer HAIXObuća i započeli s realizacijom naše strategije vraćanja obućarske industrije iz Azije u Europu. Tako će od ove godine sve naše cipele biti
kompletno proizvedene u Europi. Od samih početaka do danas u ovu smo tvornicu uložili više od 10 milijuna eura u izgradnju pogona, dok smo više od 6,5 milijuna eura uložili u opremu i strojeve potrebne za proizvodnju – rekao je predsjednik Uprave HAIX-a Ewald Haimerl.

Njemačka tvrtka koja proizvodi obuću za vatrogasce, vojsku, policiju i dr., dosad je zaposlila 750 radnika. Prošle godine proizveli su više od milijun pari cipela. Na razini cijele HAIX grupe lani je ostvareno 27 posto rasta ukupnog prometa, a za ovu godinu plan je 112,4 milijuna eura prometa. U Hrvatskoj su, istaknuo je Haimerl, 2014. godine ostvarili ukupni promet u iznosu od 13,5 milijuna eura, a lani su ga povećali na 16 milijuna eura.

Komentari (9)
Pogledajte sve

Ocito je Vijetnam preskup za svabu pa ide u manje razvijene zemlje
Pa u kini u gredovima ja prosjecna placa 6800 kn(iznenadio me podatak)
Balkan bi mogao profitirati samo na zalost jedino ako misle zaposljavati penzionere

zašto radniku braniti da prihvati bilo koju plaću koja se nudi na tržištu?

ovaj poslodavac je sasvim solidan, radnici su mu odlični. ne zaboravi te nikad da je vijetnam ekonomska velesila za hr.

Čitanjem komentara sam shvatio da proizvodnja iz Vijetnama seli u Hrvatsku. Interesantno kako mozak ne može prihvatiti nešto što nije realno/normalno.

New Report

Close