Ergo osiguranje najavilo širenje ponude u Hrvatskoj

Autor: Poslovni.hr/Hina , 16. travanj 2014. u 15:43
Žarko Fatovic, predsjednik uprave Ergo osiguranja. Photo: Tomislav MiletiĆ/PIXSELL

Predsjednik Uprave Ergo osiguranja u Hrvatskoj Žarko Fatović kazao je kako je strategija širenja na hrvatskom tržištu usmjerena na razvoj novih proizvoda, poslovnih procesa i formiranje tima koji će provoditi strategiju.

Ergo osiguranje svoje će aktivnosti na hrvatskom tržištu fokusirati na razvoj prodajnih kanala i ponudu novih proizvoda osiguranja osobnih vozila, istaknuli su predstavnici tog osiguranja na današnjoj konferenciji za novinare.

Kako su naveli, Ergo grupa jedna je od najvećih osiguravateljnih grupa u Njemačkoj i Europi, prisutna je u više od 30 zemalja svijeta, a prepoznavši velik potencijal razvoja hrvatskog tržišta odlučili su pojačati svoje aktivnosti u Hrvatskoj.

Predsjednik Uprave Ergo osiguranja u Hrvatskoj Žarko Fatović kazao je kako je strategija širenja na hrvatskom tržištu usmjerena na razvoj novih proizvoda, poslovnih procesa i formiranje tima koji će provoditi strategiju.

Njihovi proizvodi, rekao je Fatović, u potpunosti su prilagođeni individualnim potrebama klijenata koji mogu pojedinačnim odabirom pokrića svoju policu osiguranja kreirati po svojim potrebama i mogućnostima.

Do sada su, kako je istaknuo, otvorena četiri regionalna centra, u Zagrebu, Rijeci, Osijeku i Splitu koji će biti osnova za daljnji razvoj prodajne mreže, a zahvaljujući novom web portalu za prodaju osiguranja omogućen je potpuno automatiziran proces prodaje od početnog razgovora s klijentom do gotove police osiguranja.

Član Uprave Ergo Internationala Thomas Schollkopf istaknuo je kako nisu zadovoljni svojim trenutačnim udjelom na hrvatskom tržištu i cilj im je ostvariti značajan rast.

Predsjednica Ergo Austrie Elisabeth Stadler je kazala kako su procijenili da je pravi trenutak za širenje u Hrvatskoj, a jedan od njihovih strateških ciljeva je širenje prodajnih kanala.

Nakon ulaska Hrvatske u EU i liberalizacije tržišta osiguranja motornih vozila, ocijenili smo da je sada dobar trenutak za jačanje naših aktivnosti u Hrvatskoj, istaknula je.

Ergo osiguranje u Hrvatskoj je prisutno od 2008. godine.

Komentirajte prvi

New Report

Close