Englezi grade novih 30.000 m2 za veliki hrvatski trgovački lanac

Autor: Poslovni.hr , 17. listopad 2019. u 11:47
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Poseidon Group, londonska tvrtka koja se bavi investiranjem, razvojem i upravljanjem nekretninama, danas potvrđuje početak građevinskih radova na logističkom centru površine 30.000 kvadratnih metara za veliki hrvatski trgovački lanac u Business Park Dalmatia (BDP).

Smješten u Dugopolju kod Splita, BDP raspolaže s preostalih 245.000 kvadratnih metara (otprilike 24 ha).

Business Park Dalmatia već je vodeća lokacija u regiji za objekte za distribuciju, laku proizvodnju i proizvodnju hrane i druge. Ima izravan pristup glavnoj cestovnoj mreži te je opremljen modernom  vodnom, plinskom, kanalizacijskom i telekomunikacijskom infrastrukturnom sustavu koji omogućuju maksimalnu fleksibilnost hrvatskim i stranim investitorima koji će pružiti poslovne prilike lokalnoj i regionalnoj radnoj snazi.

Minimalna parcela za razvoj u BDP je 20.000 kvadratnih metara (2 ha). Lokacija ima direktan pristup javnom prometu te se nalazi blizu autoceste A1 Dubrovnik – Zagreb, 10 minuta udaljenosti od Splita te 30 minuta do međunarodne zračne luke Split. Investitori uživaju potporu općine Dugopolje pri razvoju poslovne zone Dugopolje.

Business Park Dalmatia nudi atraktivno poslovno okruženje, blizinu Jadranskog mora, sa developerima usmjerenim korištenju  održivih materijala koji ne štete okolišu i koji su u skladu sa standardima zelene gradnje.

Direktor korporativnih poslova za Poseidon Group, James Gunn, naglašava: „ Sa zadovoljstvom dočekujemo početak gradnje u Business Park Dalmatia koji će poboljšati mogućnosti zapošljavanja i pružiti nove usluge lokalnom stanovništvu. Ovo je velika pozitivna potvrda naše strategije i dugoročnog pristupa u Hrvatskoj u kojoj smo prisutni već 15 godina. Današnje vijesti nam dopuštaju proširenje naših investicija u mrežu atraktivnih komercijalnih nekretnina diljem jugoistočne Europe, pa i šire.“

Druge inicijative

Poseidon Group je nedavno najavio i otvaranje Zadar Shopping Capitol-a u prosincu ove godine, što je njihov osmi po redu retail park, odnosno shopping centar u Hrvatskoj. Grupa nastavlja širenje i jačanje svoje Capitol Park mreže diljem zemlje. Do konca 2020, Capitol Park mreža koju vode će narasti do 11 lokacija.

Zadar će, na primjer, dobiti novu prehrambenu trgovinu koja će zamijeniti Konzum kao glavnog zakupca. U zgradi od 6.400 kvadratnih metara će svoja vrata također otvoriti zakupci iz neprehrambenog sektora. Zakupci koji na istoj lokaciji svoja vrata drže otvorena i za vrijeme uređenja centra su: Mana moda, Planet Obuća, Raiffeisen Bank, Mikromakro grupa, Intertekstil Stanić, Bio Svijet te nekoliko drugih.  Novi zakupac koji će obogatiti postojeću ponudu centra je trgovina TEDi. Ova kombinacija zakupaca u novom Zadar Shopping Capitolu kupcima će nuditi bolje iskustvo kupovine na centralnoj lokaciji grada Zadra privlačeći više od 75,000 kupaca.

Capitol Park platforma je dio retail portfelja Poseidon Grupe, koji je sačinjen od preko 280.000 m2 izgrađenih retail parkova i centara kojima širom JI Europe upravljaju, 90.000 m2 koje koriste supermarketi te više od 1.000 stambenih objekata u planiranju i izgradnji. Tvrtka s partnerima i investitorima iz cijelog svijeta aktivno surađuje i na ostalim projektima kako u Velikoj Britaniji tako i u JI Europi.

Komentirajte prvi

New Report

Close