Zagrebačka banka će gotovo cijelu prošlogodišnju dobit rasporediti za isplatu dividende

Autor: Poslovni.hr/Hina , 05. ožujak 2019. u 11:34
Foto: Kristina Štedul Fabac / Pixsell

Kako se navodi u prijedlogu odluke o isplati dividende, isplatit će se dioničarima koji su upisani u depozitoriju Središnjeg klirinškog depozitarnog društva (SKDD) na dan 17. travnja 2019.

Glavna skupština Zagrebačke banke (ZABA), koja je sazvana za 10. travnja, trebala bi donijeti odluku da se gotovo cijela prošlogodišnja dobit banke rasporedi za isplatu dividende, u iznosu od 5,79 kuna po dionici, objavljeno je u utorak iz Zagrebačke banke.

Naime, Zagrebačka banka je u 2018. ostvarila dobit nakon oporezivanja od 1,86 milijardi kuna, što je za 1,02 milijarde ili 121,3 posto više u odnosu na godinu ranije.

Kako se navodi u pozivu na Glavnu skupštinu objavljenom na internetskoj stranici Zagrebačke burze, Uprava i Nadzorni odbor predlažu Glavnoj skupštini da se 1,85 milijardi kuna rasporedi za isplatu dividende, a 3,1 milijun kuna u zadržanu dobit banke.

Time bi se dioničarima isplatila dividenda u iznosu od 5,79 kuna po dionici.

Kako se navodi u prijedlogu odluke o isplati dividende, isplatit će se dioničarima koji su upisani u depozitoriju Središnjeg klirinškog depozitarnog društva (SKDD) na dan 17. travnja 2019.

Datum od kojega će se trgovati dionicom Zagrebačke banke bez prava na isplatu dividende je 16. travnja 2019, dok tražbina za isplatu dividende dospijeva dana 07. svibnja ove godine.

Uz skroman promet, cijena dionice Zagrebačke banke na Zagrebačkoj burzi kreće se u utorak ujutro na razinama od prethodnoga dana, na 63 kune. 

Komentirajte prvi

New Report

Close